Home > Roma Roots Concert in 6211-Kunstkwartier

Roma Roots Concert in 6211-Kunstkwartier

dec 6, 2016 | Maregio

In Kunstkwartier 6211 vindt op 7 december vanaf 20.00 uur een speciaal concert plaats met zigeunerorkest Nadara.


In Kunstkwartier 6211 vindt op 7 december vanaf 20.00 uur een speciaal concert plaats met zigeunerorkest Nadara. 

Nadara brengt authentieke Roma (zigeunermuziek) uit het Zwarte Zee gebied. Dit is de kenmerkende Mahala dansmuziek, in Nederland bekend als Oriëntaalse buikdansmuziek. De muzikanten wisselen deze muziek af met authentieke bruiloftsmuziek uit Transsylvanië (het Hongaarse Roemenië). Nadara hoort tot de top 3 van zigeunerorkesten uit Transsylvanië.

Zij brengen originele roma-muziek met Hongaarse en Roemeense invloeden. Een voorstelling van Nadara is niet denkbaar zonder de opzwepende, spectaculaire zigeunerdansen. Het repertoire bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën, maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt in hun Roma Drom (de levensreis van de zigeuners).    

Op deze tour neemt Nadara vooral de Mahala Rai muziek mee uit de regio van de Zwarte Zee: Dit belooft voor Maastricht een extra oriëntaals dansfeest te worden. Zangeres en bandleidster Alexandra zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch. Dankzij haar eigentijdse en opzwepende gipsy-beat veroverde Nadara eerst de lokale bruiloftsmarkt in Transsylvanië en daarna de wereldmuziekpodia in geheel Europa. De band behaalde grote successen o.a. op het Sziget-festival in Budapest, het Gipsy Festival in Tilburg en vele andere grote podia. Bijzonder is dat deze muzikanten een intiem concert in het kleine theater, zeker niet uit de weg gaan. Immers deze ras-muzikanten willen nu eenmaal niets anders dan een zigeuner-feestje met het publiek geven. 

Woensdag 7 december, aanvang 20.00 uur

Locatie: 6211-Kunstkwartier

adres: Misericordeplein  6211

entree: € 12:50