Home > Lionsclub Maastricht plant tulpenbollen voor bewoners COA Malberg

Lionsclub Maastricht plant tulpenbollen voor bewoners COA Malberg

nov 30, 2016 | Maregio

De Lionsclub Maastricht Trajectum heeft woensdagmiddag, samen met buurtbewoners, bewoners  en kinderen van satelliet Malberg, dependance van asielzoekerscentrum Maastricht,  3000 tulpenbollen vóór de betreffende locatie aan de Taliënruwe geplant.

 


De Lionsclub Maastricht Trajectum heeft woensdagmiddag, samen met buurtbewoners, bewoners  en kinderen van satelliet Malberg, dependance van asielzoekerscentrum Maastricht,  3000 tulpenbollen vóór de betreffende locatie aan de Taliënruwe geplant.  

Het vergeten kind 

In 2017 viert Lions International haar 100-jarig bestaan. Dit gaat gepaard met een grote landelijke actie. Alle circa 450 lokale Lionsclubs in Nederland dragen middels verkoop van centraal ingekochte tulpenbollen bij aan ‘de ca 38.000 vergeten kinderen in Nederland’ ( www.hetvergetenkind.nl ). Met deze bollenactie, waarvan de opbrengst gedoneerd wordt aan Stichting Het Vergeten Kind, worden landelijk initiatieven genomen om eenzame, misbruikte en kwetsbare kinderen te ondersteunen. 

Het vergeten kind onder vluchtelingen 

Lionsclub Maastricht Trajectum verbindt deze actie in Maastricht ook aan ‘vergeten kinderen’ onder de vluchtelingen. Lionsclub Maastricht Trajectum wil daartoe ca 3000 tulpenbollen inzetten.  Hierover is nauw overleg met de klankbordgroep Malberg, waarin buurtbewoners en betrokkenen meedenken en meewerken aan de ontvangst van de statushouders in Malberg. Bovendien zorgt het CNME voor deskundig advies en toezicht bij het planten van de bollen. 

Bijdragen aan een sociaal en saamhorig Maastricht

Indachtig de doelstellingen van de Internationale Lions organisatie wil de Maastrichtse Lionsclub Maastricht Trajectum positief bijdragen aan “het bevorderen van onderling begrip tussen volkeren” en daarmee aan een sociaal en saamhorig Maastricht. Als een bescheiden blijke hiervan wil de club samen met de vluchtelingen / statushouders en betrokkenen een kleurrijk bloembollenperk aanbieden aan de buurtgenoten in Malberg. Lionsclub Maastricht Trajectum stelt met deze actie de bewoners van satelliet Malberg in staat om een zichtbare positieve bijdrage te leveren aan de wijk. Het opfleuren van de omgeving van de locatie, zoals dat tijdens de bloei in het voorjaar tot uiting komt. Een kleurrijke verbinding tussen wijkbewoners en vluchtelingen.

Mooi symbool

Het COA vindt het erg fijn dat de Lionsclub Maastricht Trajectum deze actie onderneemt waardoor er meer verbinding kan ontstaan tussen de bewoners van het azc en de wijk. “Het is natuurlijk hartstikke leuk dat we nu met zijn allen een leuke middag hebben en over een paar maanden een prachtige bloemenzee zien opkomen in de wijk”. “Een mooi symbool”, aldus Marc Bartholomeus van het COA.