Home > Uitslag Stemtent D66 – ‘Maak van Stationsstraat de Maastrichtse Ramblas’

Uitslag Stemtent D66 – ‘Maak van Stationsstraat de Maastrichtse Ramblas’

dec 6, 2016 | Maregio

Afgaande op de uitkomsten van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een krappe meerderheid (53%) van de Maastrichtenaren voorstander van een herinrichting van de Stationsstraat, waarbij er meer ruimte wordt gecreëerd voor fietser, voetgangers en terrasjes.


Afgaande op de uitkomsten van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een krappe meerderheid (53%) van de Maastrichtenaren voorstander van een herinrichting van de Stationsstraat, waarbij er meer ruimte wordt gecreëerd voor fietser, voetgangers en terrasjes 

Op de stelling ‘Maak van Stationsstraat de Maastrichtse Ramblas’ antwoordden de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet in kleine meerderheid met ‘eens’. Van de 101 deelnemers stemden 54 personen ‘eens’ en 47 personen ‘oneens’. 

Deelnemers die voor stemden zijn onder andere van mening dat er momenteel te veel autoverkeer door de Stationsstraat rijdt, dat daar feitelijk niets te zoeken heeft. Een van de voorstemmers: “Gasten van hotels moeten zeker even kort voor de deur kunnen stoppen, maar al het andere autoverkeer dat er niet te zoeken heeft moet weg uit de Stationsstraat.”

Tegenstemmers geven onder meer aan dat de uitstraling van de Ramblas niet pas bij Maastricht. Ook zijn tegenstanders bang dat er meer verkeer door andere straten in de omgeving van het station zal rijden. Een van hen: “De gevolgen van het weren van autoverkeer in de Stationsstraat mogen niet negatief zijn voor de andere straten rond het station. Daar moet goed naar gekeken worden.”