Home > Workshop/Boekpresentatie Brenda van Es: ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’

Workshop/Boekpresentatie Brenda van Es: ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’

feb 14, 2017 | Maregio

Brenda van Es geeft op donderdag 16 februari om 19.30 uur een gratis toegankelijke workshop / boekpresentatie bij Boekhandel Dominicanen bij haar boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’.


Brenda van Es geeft op donderdag 16 februari om 19.30 uur een gratis toegankelijke workshop / boekpresentatie bij Boekhandel Dominicanen bij haar boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’.

Meer dan een miljoen mensen wil een boek over hun leven schrijven. De een schrijft om de familiegeschiedenis door te geven aan de kinderen, een ander schrijft voor een groot publiek en weer een ander schrijft voor zichzelf. Dikwijls komen er vragen om de hoek kijken als: waar begin je, hoe zorg je voor een verhaallijn die hout snijdt, welke vorm past bij het verhaal dat je te schrijven hebt? In het boek ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ wordt de levensverhaalschrijver stapsgewijs meegenomen op schrijfreis aan de hand van de ©ES methode, want het gaat ten Eerste om Structuur. Welk boek je ook schrijft, voor je kinderen en kleinkinderen, voor jezelf of voor het grote publiek, met ‘Zo doe je dat, je levensverhaal schrijven’ schrijf je jouw boek met een goed doortimmerd schrijfplan op zak.

Brenda van Es studeerde in 2000  af aan de Academie voor Communicatie in Amsterdam en haalde er haar tweedegraadslerarenopleiding en NIMA B. Daarna maakte zij carrière bij een stevige reeks beursgenoteerde bedrijven en goede doelen organisaties. Maar ze wilde meer, en vooral: anders. In 2013 richtte zij ‘100 jaar na vandaag’ op en vertrok naar Spanje om daar het hele jaar door innovatieve schrijfcursussen te geven onder de naam ‘Ik & Mijn levensverhaal’. Daar begeleidde zij honderden mensen bij het schrijven van hun autobiografische boek. Het jaar erop ontwikkelde zij de ©ES methodiek – Eerst Structuur – speciaal voor levensverhaalschrijvers omdat zij een verhaal door te geven hebben aan volgende generaties en in de meeste gevallen maar één keer in hun leven een boek schrijven. Het resultaat van de methode is uniek: levensverhalen komen helder en krachtig op papier, óók zonder schrijfervaring. Brenda traint schrijvers in de dop, inspireert, laat nadenken, moedigt aan, stuurt bij – altijd met zorg voor de schrijver en het boek.