Home > Lezing Eva Rovers: Boud, het verzameld leven van Boudewijn Büch

Lezing Eva Rovers: Boud, het verzameld leven van Boudewijn Büch

mrt 23, 2017 | Maregio

Eva Rovers geeft op zondag 26 maart om 16.00 uur een gratis toegankelijke lezing bij Boekhandel Dominicanen over haar boek Boud, het verzameld leven van Boudewijn Büch.


Eva Rovers geeft op zondag 26 maart om 16.00 uur een gratis toegankelijke lezing bij Boekhandel Dominicanen over haar boek Boud, het verzameld leven van Boudewijn Büch.

Goethe, Mick Jagger, eilanden, dodo’s en eeuwenoude boeken: Boudewijn Büch liet Nederland kennismaken met de meest uiteenlopende onderwerpen en wist met zijn aanstekelijke enthousiasme literatuur en geschiedenis even toegankelijk te maken als popmuziek.

Als kind had hij al ontdekt dat hij met verhalen in staat was het leven naar zijn hand te zetten. Uit atlassen, poëzie en rock & roll bouwde hij een eigen wereld op en sleurde daarin iedereen mee met wie hij sprak. Dat bezorgde hem invloedrijke vrienden, toegang tot de literaire wereld en heel veel aandacht. Maar zijn betoverende verhalen brachten hem ook talrijke demonen, die hij zijn leven lang moest bevechten.

Eva Rovers kreeg exclusief inzage in Büchs persoonlijke archief, met dozen vol brieven, foto’s en dagboeken. Daarmee begon een reis door een leven dat even onwaarschijnlijk als fantastisch was; een leven dat Büch transformeerde tot een literair spel met feit en fictie, dat hij tot de uiterste consequentie doorvoerde en dat jaren na zijn dood culmineerde in een grande finale.

Eva Rovers schreef eerder de veelgeprezen biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller, De eeuwigheid verzameld. Hiervoor ontving zij onder meer de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs.