Home > Couturiers en modemerken transformeren centrum Maastricht tot reuze catwalk

Couturiers en modemerken transformeren centrum Maastricht tot reuze catwalk

apr 25, 2017 | Maregio

Gevestigde modemerken en aanstormend talent delen voor het eerst gezamenlijk de nieuwste trends in een speciale XL-editie van Catwalk Maastricht. Aankomende zaterdag 29 april presenteert Maastricht acht modeshows op drie fashion runways verspreid door de stad.


Gevestigde modemerken en aanstormend talent delen voor het eerst gezamenlijk de nieuwste trends in een speciale XL-editie van Catwalk Maastricht. Aankomende zaterdag 29 april presenteert Maastricht acht modeshows op drie fashion runways verspreid door de stad.

Bezoekers worden door meer dan 34 verschillende merken en retailers uit het hele centrum geïnspireerd met de nieuwste mode en opvallende trends. Het XL-catwalk programma dat zich afspeelt tussen Mosae Forum, Entre Deux en de Markt van 12.30 uur tot 16.30 uur is te vinden op www.catwalkmaastricht.nl   

Jonge ontwerpers

Dit keer krijgen ook jonge veelbelovende ontwerpers de gelegenheid om hun werk te tonen. Wethouder Aarts: “We stimuleren aanstormend talent ook hun liefde voor het modevak te delen op de catwalk. In Maastricht kan het winkelend publiek zich storten op de vele modezaken die zich hier vestigen. Maar het is de combinatie van de gevestigde grote merken en de jonge modemakers, dat winkelen in Maastricht zo aantrekkelijk maakt.”

Enkele highlights:

Doutzen’s bikini collectie van Hunkemöller

Hunkemöller presenteert voor het eerst Doutzen’s Summer Stories met de nieuwste strand & festival-look. De collectie is geïnspireerd op het ‘wanderlust’ thema oftewel backpacker chic. Vanaf 2 mei online, en vanaf 5 mei in alle Hunkemöller winkels verkrijgbaar, maar alvast de bewonderen tijdens Catwalk Maastricht op 29 april. Een primeur in Europa voor het publiek.

Nieuw talent met karakter: wander.ful

Wander.ful’ is een nieuw label uit Maastricht, opgericht in 2016 door Iris Houkes en ontstaan vanuit haar passie voor mode en haar werk als grafisch ontwerper. Het label richt zich op sterke vrouwen met karakter en bestaat uit t-shirts en sweaters met inspirerende prints. Een vanzelfsprekend uitgangspunt voor wander.ful is respect voor mens en natuur.

Veelbelovend: Athos Fashion

Athos Fashion toont een aantal outfits van het eigen jeansmerk Athos Denim, een jeans label met heel bijzondere stoffen en eigenzinnige creaties. Athos is een sociale en creatieve broedplaats, een ontmoet- en ontwikkelplek waar mensen met een beperking de meest eigenzinnige en handgemaakte creaties neerzetten.

Uitzonderlijke sieradenlijn: Edmee Jongen

Modemaker Edmee Jongen wil een breder perspectief op schoonheid tonen dan dat wij kennen. Ze laat schoonheid zien in de meest pure en eerlijkste vorm. Onvolkomenheden verheerlijkt ze tot een sieraad van het lichaam, in plaats van een steeds groter wordende onzekerheid, gecreëerd door de media. Dat doet ze door te spelen met schoonheidsnormen zoals symmetrie, herhaling in vormen en de combinatie van verschillende materialen.

Fashion shows:

Tijd Locatie

12.30 Markt

13.00 Entre Deux

13.30 Markt

14:00 Mosae Forum

14.30 Markt

15:00 Entre Deux

15.30 Markt

16.00 Mosae Forum