Home > Wendy Wasbauer nieuwe ontwerper medailles Tempeleers

Wendy Wasbauer nieuwe ontwerper medailles Tempeleers

mei 22, 2017 | Maregio

Portretschilder Wendy Wasbauer wordt de nieuwe ontwerper van de medailles van Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers. Wasbauer volgt hiermee Jos Krebbeks op die vlak na carnaval 2017 overleed.


Portretschilder Wendy Wasbauer wordt de nieuwe ontwerper van de medailles van Stadsvastelaovendsvereiniging De Tempeleers. Wasbauer volgt hiermee Jos Krebbeks op die vlak na carnaval 2017 overleed. 

Wasbauer gedroomde ontwerper

Wendy Wasbauer is vereerd met haar nieuwe opdracht. “Het is spannend en uitdagend tegelijk. Ik heb natuurlijk veel hele goede ontwerpers voor mij gehad”. Medaille Schatbewaarder Frits Jongen is verheugd dat Wasbauer ‘ja’ op de vraag van de carnavalsvereniging zei: “Na het overlijden van Krebbeks, die ruim 11 jaar de medailles voor ons heeft ontworpen, moesten we op zoek naar een nieuwe ontwerper. De naam van Wendy viel eigenlijk meteen, ze was onze gedroomde ontwerper. Wij denken dat zij met haar stijl de afbeeldingen voor deze belangrijke onderscheidingen die de Stadsprins uitreikt perfect weet te ontwerpen”, aldus Jongen. 

Over Wendy Wasbauer

Wendy Wasbauer (1976) was van jongs af aan al bezig met het tekenen en schilderen van gezichten. Na haar middelbareschooltijd heeft ze regelmatig les gehad van verschillende gerenommeerde (portret)schilders die haar de techniek leerde en fijne kneepjes van het vak lieten zien. Gedurende deze lessen heeft ze haar eigen stijl weten te ontwikkelen.  Na wat omzwervingen besloot ze in 2006 om haar passie volledig te volgen en vestigde zich als professioneel portretschilder in haar geboortestad Maastricht. Zij maakt inmiddels naam met haar werk en ontvangt opdrachten uit de gehele Benelux.

“Het schilderen van een portret is zoveel meer dan alleen maar het plaatsen van de juiste kleur in de juiste vorm op de juiste plek. Het is het vangen van de persoonlijkheid van iemand dat mij het meeste interesseert en waar ik naar op zoek ga. Wie is deze persoon en wat maakt deze persoon nu zo uniek? Het antwoord op die vraag probeer ik te vangen in een levendig portretschilderij dat het karakter van de desbetreffende persoon laat stralen,” aldus Wasbauer. Wendy zal vanaf 2018 de medailles voor de Tempeleers gaan ontwerpen.