Home > Veel kinderactiviteiten in het Centre Céramique tijdens deze zomervakantie

Veel kinderactiviteiten in het Centre Céramique tijdens deze zomervakantie

aug 1, 2017 | Maregio

In de vakantie volop te doen bij Centre Céramique.  Deze ‘onvergetelijke zomer’ zit bomvol activiteiten. En veel van deze (kinder) activiteiten sluiten aan bij de tentoonstelling Top or Topic. Waardevolle voorwerpen, maar ook raadselachtige en mysterieuze objecten uit de Euregio.  En dit alles samen in één tentoonstelling.


In de vakantie volop te doen bij Centre Céramique.  Deze ‘onvergetelijke zomer’ zit bomvol activiteiten. En veel van deze (kinder) activiteiten sluiten aan bij de tentoonstelling Top or Topic. Waardevolle voorwerpen, maar ook raadselachtige en mysterieuze objecten uit de Euregio.  En dit alles samen in één tentoonstelling. 

Mo en Spits naar de middeleeuwen  (4+)

Zondag 6 augustus | 14.00 -15.00 uur

Vandaag een speciaal voorleesuurtje dat aansluit bij Top or Topic. Dit verhaal uit de serie ‘Gouden Boekjes’ is geschreven door Annemarieke Willemsen en geïllustreerd door Harmen van Straaten. Mo de mol en Spits de muis zoeken onder de grond een plekje om te slapen. Ze komen veel rommel tegen, maar ook bijzondere dingen, zoals een porseleinen kopje en een gouden munt.  Mo en Spits kun je ook zien in de tentoonstelling! Neem maar een kijkje.

Deze activiteit is gratis.  

Maak je eigen heldenzwaard of middeleeuwse armband (5+)

Woensdag 9 augustus| 14.00 – 15.30uur

Vandaag bekijken we alle bijzondere Romeinse en Middeleeuwse oude schatten in de tentoonstelling. Daar zijn zwaarden, gouden bekers, glanzende kettingen en glinsterende broches te zien. De een nog mooier dan de ander. Daarna ga jij met Silvana van Kumulus je eigen heldenzwaard of  mysterieuze middeleeuwse armband maken. Deze activiteit kost €5,- ( €4,- voor leden in de voorverkoop)

Reserveren: 043 350 5600 of klantenservice@maastricht.nl 

Topkids knutseldefrutsel-middag (alle leeftijden)

Zondag 20 augustus|13.15-15.15 uur

Vanmiddag kun jij met Anky van Kumulus van alles maken. Romeinse sieraden, een prehistorische kleipot, of misschien wel een mooie Middeleeuwse kelk? Je kunt gewoon de Topkidshoek binnenlopen en meteen beginnen! En misschien willen je ouders ondertussen wel meedoen aan de industriële wandeling door Wyck, deze start om 13.30 vanuit het Centre Céramique.

Deze activiteit kost €5,- ( €4,- voor leden in de voorverkoop) Aanmelden is niet nodig.  

Bouw je eigen middeleeuwse fort! (5+)

Woensdag 23 augustus|14.00 – 15.30 uur

In de Middeleeuwen was Maastricht een vestingstad. Hoe mooi dat eruitzag kun je op de maquette zien op de vierde etage in Centre Céramique. Nadat we alles goed bekeken hebben, gaan we met Silvana van Kumulus ons eigen Middeleeuwse fort bouwen! Deze activiteit kost €5,- ( €4,- voor leden in de voorverkoop) Reserveren: 043 350 5600 of klantenservice@maastricht.nl 

Tentoonstelling TOP or TOPIC

Archaeological Highlights and Mysteries from the Maastricht Area

Bijzondere Romeinse godenbeelden, schitterend versierde gouden en zilveren Merovingische sieraden, drie nog altijd even mystieke dodecaëders, middeleeuwse schoenen èn een Vikingzwaard: zomaar een greep uit  de meer dan 100 opzienbarende archeologische schatten die deze zomer in Centre Céramique te zien zijn. Conservatoren van de belangrijkste archeologische en historische musea uit de Euregio hebben de selectie  gemaakt en deze top-en vraagstukken laten landen in één tentoonstelling. Te zien in het Centre Céramique van 15 juli t/m 15 oktober.