Home > Wyck Électronique een uniek festival in stadsdeel Wyck

Wyck Électronique een uniek festival in stadsdeel Wyck

aug 17, 2017 | Maregio

Samen met ondernemers uit Wyck wordt een uniek muziekfestival georganiseerd in het hart van de wijk. Op 23 september 2017 vindt de eerste editie van Wyck Électronique plaats.


Samen met ondernemers uit Wyck wordt een uniek muziekfestival georganiseerd in het hart van de wijk. Op 23 september 2017 vindt de eerste editie van Wyck Électronique plaats.

Wyck Électronique wordt een jaarlijks terugkerend evenement in Wyck (Maastricht) dat zich richt op alle facetten van elektronische muziek en tevens fungeert als verbindende factor voor dance liefhebbers. De ambitie is dat Wyck Électronique de komende jaren uitgroeit tot hét muziekevenement waar bewonderaars leren, genieten en inspiratie opdoen over alles wat te maken heeft met elektronische muziek.

Deze eerste editie gaat men van start bij onder andere Bar Brutal, ’t Wycker Cabinet, Café Zondag, Servaas Café en Complex. De organisatie van Wyck Électronique heeft de ambitie om elk jaar te innoveren. Bij ‘alleen plaatjes draaien’ willen ze het niet houden. Wyck Électronique zal zich de komende jaren ontwikkelen waarbij workshops, lezingen, inspiratiesessies, exposities, lp-markt, cross-overs tussen jamsessies met dj’s en (klassieke) muziekinstrumenten e.d. onderdeel gaan uitmaken van het programma.

Conchi Pizzuto, projectmanager van Wyck Électronique, geeft aan dat er bij Complex, Café Zondag, Bar Brutal en Café Servaas geregeld kleine dance feestjes plaatsvinden. Genieten van elektronische muziek in Wyck zit dus in het DNA van de wijk en daar willen we één keer per jaar alle aandacht aan geven.

Wyck Électronique maakt onderdeel uit van een campagne om Wyck meer bekendheid te geven bij bezoekers aan Maastricht en te positioneren als een bruisend onderdeel van het centrum.