Home > Mabi City Centre Hotel genomineerd voor Best Hotel Concept 2017

Mabi City Centre Hotel genomineerd voor Best Hotel Concept 2017

sep 19, 2017 | Maregio

Mabi City Centre Hotel is genomineerd voor Best Hotel Concept, de jaarlijkse award van Entree Magazine voor het meest originele hotelconcept. De winnaar van de award scoort volgens de jury het hoogst op creativiteit, vertaling van het concept naar het interieur, innovatie-gehalte en de doorvertaling naar de details.


Mabi City Centre Hotel is genomineerd voor Best Hotel Concept, de jaarlijkse award van Entree Magazine voor het meest originele hotelconcept. De winnaar van de award scoort volgens de jury het hoogst op creativiteit, vertaling van het concept naar het interieur, innovatie-gehalte en de doorvertaling naar de details.

Het Best Hotel Concept is een van de awards die Entree Magazine jaarlijks uitreikt tijdens de Entree Hospitality & Style Awards, het jaarlijkse hoogtepunt voor de hospitality industrie. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op maandag 27 november in Theater Amsterdam. Mabi City Centre Hotel valt onder LBG Hotels; de hotelgroep die eerder de Best Hotel Concept award in de wacht sleepte met Qbic Hotel Amsterdam (2007), Townhouse Designhotel Maastricht (2009) en Kaboom Hotel (2015).

Mabi City Centre Hotel onderscheidt zich door het bijzondere bioscoop-verleden van het pand waarin het hotel is gevestigd te omarmen en de basis te maken van het nieuwe hotelconcept. “Vroeger censureerde de bisschop van Maastricht gretig de meest spannende bioscoop-scènes door ze eruit te laten knippen, waardoor de fantasie juist op hol sloeg. Met dit verknipte element moedigt Mabi City Centre Hotel haar gasten aan om hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken. Je eigen invulling geven aan het verdwenen stuk, je eigen beleving, levert immers veelal een fantastisch verhaal op.” stelt Mounir Zemzem, hotelmanager van Mabi City Centre Hotel.

Het verknipte concept komt onder andere terug in Bar Twisted waar censored drinks op het menu staan: een blind tasting geserveerd in een zwart glas, die je kiest op basis van enkel de smaaknotities met als je doel je zintuigen te prikkelen. De 55 zwarte – een knipoog naar het bioscoop-verleden – en witte kamers bieden plek aan 2 tot 4 personen en zijn voorzien van alle basisfaciliteiten zoals een heerlijk bed, luxe douche of bad, kluis, gratis wifi, groot bureau en flatscreen-tv, aangevuld met extra faciliteiten op basis van het kamertype dat je kiest zodat je hiermee al je eigen beleving kunt invullen. Zo geniet je ’s avonds van een filmklassieker of avond binge watching in een IMAGINE ROOM met Chromecast (vanaf oktober 2017) of geniet je juist van de luxe van een minibar – inhoud inbegrepen in de kamerpijs – in een TWISTED ROOM. De CORBUSIER FAMILY ROOMS bieden plek aan 4 personen en zijn voorzien van iconische Corbusier design-stukken.

Binnen Mabi City Centre Hotel ontstaat een wereld die je aanmoedigt om je eigen script te schrijven dat zich afspeelt tegen een chique decor in flamboyante art-deco-stijl uit de jaren ’20 naar hedendaags design. Hier creëer je je eigen beleving, aangemoedigd door ‘unrestricted imagination’.

De vakjury, bestaande uit tien vooraanstaande hospitality professionals, bepaalt aan de hand van uitgebreide jurybezoeken welke bedrijven de Entree Hospitality & Style Awards in ontvangst mogen nemen. De jury beoordeelt de genomineerde hospitality bedrijven in Nederland die afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. Overige genomineerden voor de Best Hotel Concept award zijn Alibi Hostel in Leeuwarden, Boutiquehotel Staats in Haarlem, Conscious Hotel The Tire Station in Amsterdam en Hotel Nimma in Nijmegen.