Home > Week van de Ouderen: maak het mee!

Week van de Ouderen: maak het mee!

sep 21, 2017 | Maregio

Een bruisende week voor en door senioren. Dat is de Week van de Ouderen, die dit jaar van zondag 1 tot en met 8 oktober plaatsvindt op verschillende locaties in Maastricht. Met tientallen activiteiten en evenementen, speciaal voor 55-plussers en bijna allemaal gratis. Maak het mee!


Een bruisende week voor en door senioren. Dat is de Week van de Ouderen, die dit jaar van zondag 1 tot en met 8 oktober plaatsvindt op verschillende locaties in Maastricht. Met tientallen activiteiten en evenementen, speciaal voor 55-plussers en bijna allemaal gratis. Maak het mee!  

Ten opzichte van eerdere jaren, is het programma van de Week van de Ouderen komende editie  weer verder uitgebreid en breder van opzet. Om er voor te zorgen dat iedereen snel iets van zijn gading kan vinden, zijn de activiteiten verdeeld over de categorieën Beweging, Culinair, Ontmoeting, Informatief, Zorg, Kunst & Cultuur en Natuur. 

Vanwege het grote succes, gaat een aantal programmaonderdelen dit jaar op herhaling. Zo was er op 2 oktober opnieuw ‘Vorkje prikken’. Deze activiteit is helaas geannuleerd. In plaats daarvan kan er aanschoven worden bij ‘Soep met verhalen’. Tijdens een gezellige avond in Restaurant Talentino wordt een heerlijk menu geserveerd en vertelt Jan Janssen Maastrichtse verhalen. Op verschillende dagen kunnen liefhebbers ook weer gratis een bezoek brengen aan het Museum aan het Vrijthof, het Bonnefantenmuseum, het Natuurhistorisch Museum, het Drukkunstmuseum of de expositie ‘The Materiality of the Invisble’ in Marres, Bureau Europa en Van Eyck. 

Denktank

Het programma van deze Week van de Ouderen is grotendeels tot stand gekomen in overleg met een denktank van senioren. Dat heeft niet alleen geleid tot een aantal nieuwe activiteiten, maar ook tot een grotere inbreng van senioren zelf.

Nieuw dit jaar zijn onder meer rondleidingen door het Stadhuis, door de ENCI-groeve en bij koffiebranderij Blanche Dael, een theeceremonie met Marokkaanse moeders in Trefcentrum Wittevrouwenveld en lessen ballet en zelfverdediging voor senioren. Daarnaast verzorgt het MUMC+ een middag met rondleiding rond het thema ‘Gezond ouder worden’ en geeft MVV op 6 oktober de aftrap van het project ‘Old Stars’, dat 50-plussers de mogelijkheid biedt om samen een balletje te trappen. 

Voor senioren, door senioren is het motto van de programmaonderdelen die senioren zelf voor hun rekening nemen. Zoals ‘Maastrichts Prentenboek’, waarbij Jef Bastiaens oude dia’s van Maastricht toont met de bijbehorende verhalen van vroeger. Of de workshop stadsfotografie, verzorgd door de deelnemers aan het fotoproject ‘Door de lens van…’. 

Proeverij

Maar dat is nog lang niet alles. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan en proeverij in de Tapijntuin. Wie de geheimen wil ontdekken achter WhatsApp, Facebook en Skype, komt naar de gratis computercursus Klik&Tik. Zelf de handen uit de mouwen steken, kan tijdens diverse creatieve workshops. En wie lekker wil eten in goed gezelschap, schuift aan bij een gezond diner in Athos op 4 oktober of in buurtrestaurant Bij Manus op 6 oktober. 

Het volledige programma van de Week van de Ouderen is terug te vinden op www.weekvandeouderen.nl.
Daar vindt u ook een plattegrond van de locaties en een programmaoverzicht per dag. Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Bel 043-8528977 of stuur een mailtje naar vraag@toutmaastricht.nl

De Week van de Ouderen wordt georganiseerd door Tout Maastricht in opdracht van de gemeente MaastrichtEnvida en Mosae Zorggroep