Home > Programma Sinterklaas aan de Maas

Programma Sinterklaas aan de Maas

nov 14, 2017 | Maregio

Sinterklaas is onderweg naar Nederland. Komende zaterdag komt hij aan in Maastricht. Na het welkomstwoord door onze Burgemeester, vertrekt de stoet naar het Stadhuis voor de Audiëntie.


Sinterklaas is onderweg naar Nederland. Komende zaterdag komt hij aan in Maastricht. Na het welkomstwoord door onze Burgemeester, vertrekt de stoet naar het Stadhuis voor de Audiëntie.

Na een goede nachtrust, het was tenslotte een lange reis, verwelkomen wij hem op zondag met een groot muziekfeest in Centre Céramique van 11u00 tot 12u00 (toegang gratis). Vanaf die tijd is Sinterklaas en zijn Pieten elke woensdag, donderdag en vrijdag te bezoeken op Pakjesboot 21. Hier kunnen kids (groot en klein) de werkkamer zien (hier worden alle verlanglijstjes gelezen) en de keuken bezoeken (hier komen alle pepernoten vandaan). Je kunt zelfs rondneuzen in de slaapkamer van Sinterklaas, maar struikel niet over zijn pantoffels! Sinterklaas en zijn Pieten zorgen voor een werkelijk onvergetelijke ervaring aan boord (toegang €3 inclusief drankje via het Ticketoffice van Rederij Stiphout). Op zaterdag en zondag bezoek je de boot van Sinterklaas in combinatie met een vaartocht (vertrek elk uur vanaf 12u00 tot 16u00,  €9,75 volwassenen en €5,50 kinderen 4 t/m 12 jaar).

Dit jaar openen wij ook een Pieten Forum in Winkelcentrum Mosae Forum (elke woensdag, zaterdag en zondag). Hier kunnen de kinderen samen met Pieten lekker knutselen, goochelen en muziek maken. Ook is er een Meet & Greet met Sinterklaas (toegang gratis). Op woensdag 6 december zwaaien wij Sinterklaas uit vanaf het Stadhuis om 16u30. Via een korte stoet begeleiden wij Sinterklaas naar de Pakjesboot 21 aan de Maaspromenade. Wij bedanken hem voor de vele cadeautjes en wensen hem een behouden vaart. We hopen dat hij volgend jaar weer naar Maastricht komt……. 

Voor meer informatie zie : www.sinterklaasaandemaas.nl