Home > Presentatie Christel Janssen: Negenenveertig Dagen, een Sensuele Reis in Het Moderne Hiernamaals

Presentatie Christel Janssen: Negenenveertig Dagen, een Sensuele Reis in Het Moderne Hiernamaals

nov 27, 2017 | Maregio

Christel Janssen presenteert op donderdag 30 november om 19.30 uur haar boek Negenenveertig Dagen bij Boekhandel Dominicanen. Een baanbrekend, waargebeurd verhaal voorbij de grens van de dood.


Christel Janssen presenteert op donderdag 30 november om 19.30 uur haar boek Negenenveertig Dagen bij Boekhandel Dominicanen. Een baanbrekend, waargebeurd verhaal voorbij de grens van de dood.

Christel Janssen, voor 15 jaar woonachtig in het centrum van Maastricht, krijgt op een regenachtige februari ochtend in 2002 een ‘innerlijke roep van Hawaii”.  Vastbesloten uit te vinden wat die sterke roep nu eigenlijk inhoudt gaat ze op reis. Ze ontmoet een mysterieuze Hawaiiaan: Umberto en ze krijgen een korte hartstochtelijke affaire in Waikiki.  Dan krijgt hij een hartaanval en overlijdt plotseling. Tot haar verbazing spreekt hij nu via haar laptop in handgeschreven berichten, en zij kan antwoorden via de chat. Samen reizen zij door het Bardo, ‘de tussenstaat’ zoals de Tibetanen het noemen. Met haar intuïtieve vermogens blijkt Christel in staat de verschillende werelden die hij bezoekt, te voelen, te horen, en ervaren. En tot haar verbazing beschrijft hij precies hoe zij zich voelt op het scherm van haar laptop. Telkens opnieuw nodigt ze hem uit om te kiezen.

Meer en meer blijkt dat ze een compleet verschillende achtergrond en wereldbeeld hebben. Hij is diep ingeworteld in voorouderlijke tradities en magie, en zij heeft zich vrijgevochten van een conventioneel Hollands leven en laat zich leiden door haar innerlijke stem. Het enige wat ze delen is een diep gevoel van de magie van het leven.

Als ze vervolgens geconfronteerd wordt met haar eigen twijfel, het ongeloof van autoriteiten, dokters en zelfs spirituele leraren wordt haar telkens met rauwe eerlijkheid de vraag gesteld: “Is dit de toekomst van ons digitale tijdperk? Waar zijn onze zielen en lichamen toe in staat? Wat is er werkelijk aan de hand in een wereld waar we alleen geloven wat we kunnen zien?”