Home > Grote animo uit België voor de 32e Swimmeet Maastricht

Grote animo uit België voor de 32e Swimmeet Maastricht

dec 15, 2017 | Maregio

In het Geusseltbad vindt op 28, 29 en 30 december 2017 de 32e Swimmeet plaats. Verschillende oud-voorzitters zullen op de verschillende dagen de prijsuitreikingen verzorgen. Oud-Voorzitter Egid Niël opent deze 32e swimmeet.


In het Geusseltbad vindt op 28, 29 en 30 december 2017 de 32e Swimmeet plaats. Verschillende oud-voorzitters zullen op de verschillende dagen de prijsuitreikingen verzorgen. Oud-Voorzitter Egid Niël opent deze 32e swimmeet. 

De organisatie verwacht evenals in voorgaande jaren dat er tijdens deze Swimmeet Maastricht wederom topprestaties worden geleverd. De openingsceremonie op donderdag 28 december om 08.30u, ligt in vertrouwde handen van Christian Dackus, voorzitter MZ&PC samen met oud-voorzitter Egid Niël en Maurice Bockting, directeur van Maastricht Sport. Egid Niël was destijds (40 jaar geleden) initiatiefnemer bij de oprichting van de eerste regioclub van Nederland. Maastricht, Gulpen en Eijsden werden toen samen één zwemvereniging. Vandaag de dag is MZ&PC met meer dan 200 leden wederom regionaal actief met zwemtrainingen in Maastricht, Valkenburg en Gulpen. 

Feiten en cijfers

Inmiddels hebben ruim 50 verenigingen uit Nederland en 6 verenigingen uit het buitenland ingeschreven. Welhaast 650 zwemmers doen mee. Voor het eerst doen er grote groepen mee uit België, namelijk uit onze buurgemeente Bilzen en uit Genk. Daarnaast zullen we dit jaar deelnemers uit Italië en Zuid-Afrika verwelkomen. In totaal worden er tijdens de Swimmeet minstens 40 finales gezwommen. Niet alleen meer dan 40 juryleden zijn drie dagen lang in de weer om dit event tot een succes te maken, maar ook ruim 90 vrijwilligers van de (zwem)verenigingen MZ&PC en Kimbria. 

Organisatie in vertrouwde handen

De organisatie van het event is zoals altijd in de vertrouwde handen van MZ&PC in nauwe samenwerking met ZV Kimbria en Maastricht Sport (exploitant van het Geusseltbad). Naast het steeds verder ontwikkelen van het nieuwe concept Masterszwemmen (langebaanzwemmen voor 20+ers), stelt MZ&PC de jarenlange kennis en ervaring graag ter beschikking voor dit succesvol terugkerende event. 

Speedo steunt Swimmeet nu en in de toekomst

De Swimmeet Maastricht, heeft Speedo wederom als vertrouwde sponsor en partner van dit spetterende event mogen optekenen. Verheugd over de succesvolle samenwerking, mogen de organisatoren dan ook met trots aankondigen dat Speedo zich in ieder geval tot en met 2018 aan de Swimmeet Maastricht verbonden heeft. 

Geusseltbad levert “snel” water en optimale faciliteiten

Het Geusseltbad biedt gunstige omstandigheden om het beste uit de finalisten te halen. Dit bleek reeds in de voorgaande jaren waarin iedere keer weer records werden gezwommen. Optimale waterconditie, professionele tijdregistratie, publieke tribunes en goede horecafaciliteiten bieden zowel sporters als bezoekers alle randvoorwaarden voor een succesvol event. 

Milieubewust

De tendens om steeds milieuvriendelijker om te gaan met materialen heeft de organisatie doen besluiten om wederom dit jaar een groot deel van de te printen programma- en uitslagen boekjes te vervangen door een APP. Meer informatie over deze activiteit kan men vinden op www.swimmeet.nl óf MZ&PC.