Home > Theater aan het Vrijthof heropent ‘nieuwe’ zaal met coproductie King Lear

Theater aan het Vrijthof heropent ‘nieuwe’ zaal met coproductie King Lear

jan 31, 2018 | Maregio

De verbouwde Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof wordt op zaterdag 6 oktober 2018 feestelijk heropend met de première van de daarvoor speciaal geproduceerde King Lear, een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners.


De verbouwde Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof wordt op zaterdag 6 oktober 2018 feestelijk heropend met de première van de daarvoor speciaal geproduceerde King Lear, een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners.

De hoofdrol in de klassieker van William Shakespeare wordt gespeeld door Huub Stapel. De regie is in handen van artistiek leider Servé Hermans. In het kader van de feestelijke heropening is King Lear maar liefst acht keer te zien in Maastricht. King Lear maakt tevens onderdeel uit van het openingsprogramma van Theater aan het Vrijthof.

Verbouwing theaterzaal Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof staat aan de vooravond van de verbouwing fase twee. Afgelopen zomer werden alle kleedkamers, sanitaire voorzieningen en het artiestencafé volledig gerenoveerd en vernieuwd. Vanaf juni 2018 is het de beurt aan de Papyruszaal, de grote theaterzaal van het theater. Inmiddels is het 26 jaar geleden dat Theater aan het Vrijthof werd geopend aan het Vrijthof. Tijd voor vernieuwing en verbetering. Na de verbouwing zal de Papyruszaal voldoen aan de eisen die bespelers stellen aan een modern theater en concertzaal. “Zeker voor een theater / concertzaal in de hoofdstad van Limburg waar nagenoeg alle zuidelijk gezelschappen, theatermakers en de Toneelacademie en het Conservatorium zijn gevestigd, is dat een must”, aldus Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof. De Papyruszaal ondergaat een ingrijpende verbouwing. Ter verbetering en optimalisering van de akoestiek en de techniek worden zowel op het podium als in de zaal ingrijpende aanpassingen doorgevoerd. Tevens zullen de stoelen opnieuw worden gestoffeerd. “Na de verbouwing zal de theaterzaal van Theater aan het Vrijthof weer tot de top van de Nederlandse theaters behoren”. De verbouwing start op 4 juni en zal eind september gereed zijn.

Huub Stapel in King Lear

Na de succesvolle voorstelling Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal komt Huub Stapel terug naar Maastricht als Koning Lear in een regie van Servé Hermans, artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Nooit eerder in zijn imposante carrière speelde Huub Stapel een stuk van William Shakespeare. King Lear, een bewerking van Jibbe Willems, staat bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. In de moderne bewerking van Jibbe Willems is King Lear het ideale stuk om het vernieuwde theater aan het Vrijthof waardig en koninklijk te heropenen. De casting voor de overige rollen is nog in volle gang.

Kaartverkoop start 31 januari  – Acht voorstellingen in Maastricht

Deze exclusieve King Lear is maar liefst acht keer te zien in Theater aan het Vrijthof: vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober, dinsdag 20 en woensdag 21 november en maandag 10 t/m woensdag 12 december. De kaartverkoop voor de voorstellingen start op woensdag 31 januari om 10.00 uur via  www.theateraanhetvrijthof.nl .