Home > Arriva neemt je mee, naar de mooiste bestemmingen in Limburg

Arriva neemt je mee, naar de mooiste bestemmingen in Limburg

feb 2, 2018 | Maregio

Burgemeester Jos Som opende op donderdag 1 februari  officieel de achtste bestemmingstrein van Arriva, de trein van Abdij Rolduc. Deze unieke, historische en ook toeristische bestemming in Kerkrade, siert één van de Arriva bestemmingstreinen.


Burgemeester Jos Som opende op donderdag 1 februari  officieel de achtste bestemmingstrein van Arriva, de trein van Abdij Rolduc. Deze unieke, historische en ook toeristische bestemming in Kerkrade, siert één van de Arriva bestemmingstreinen.

Een aansprekend interieur

In de Abdij Rolduc trein worden de reizgers ‘aangesproken’ door Wiel Hakens. Hij is, op verschillende manieren, al bijna een halve eeuw werkzaam bij Abdij Rolduc. Nu als rondleider en als voorzitter van de ‘Winzer’ van de Rolduc Wijngaard, vroeger als docent op het voormalige gymnasium. Op de zijwand van het geheel in Rolduc sfeer bestickerde toiletcompartiment in de trein, zijn de verschillende hoedanigheden van de Abdij in beeld gebracht.

Onthullingsactie

Abdij Rolduc viert de onthulling van ‘haar’ trein graag met de reizigers van Arriva. Directeur Harrie van Beers biedt daarom via de website www.14bijzonderebestemmingen.nl , vindbaar bij de tekst van bestemming Abdij Rolduc, een bon aan. Met die bon kunnen reizigers vanaf de 1e februari, gedurende de rest van het jaar, in Kloosterbrasserie de Kanunnik tegen een gereduceerd tarief komen proeven van een abdijplankje met een echt Rolducs biertje (gebrouwen in Rolduc!).

Overige bestemmingen-treinen

In totaal rijden er 14 bestemmingentreinen in Limburg. Een aantal van deze treinen werd de afgelopen tijd al ‘onthuld’. Zo rijdt er al een trein van De Groote Peel, Kasteel Hoensbroek, de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maasschappij, Pinkpop, het Witte stadje Thorn, de Mookerheide en het Geuldal. Alle 14 bestemmingen kenmerken zich door hun natuurlijke, culturele en/of historische waarde. Elk een unieke bestemming waar Arriva haar reizigers graag mee naar toe neemt.

De overige (nog te onthullen) bestemmingentreinen zijn:

• ‘t Jaomerdal

• Amerikaanse Begraafplaats Margraten

• Bonnefantenmuseum

• De Cauberg

• Kasteel Arcen 

• Mestreech

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind 2016 werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee, naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming.