Home > MVV Maastricht en Fortuna Sittard doen gezamenlijke oproep voor gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer

MVV Maastricht en Fortuna Sittard doen gezamenlijke oproep voor gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer

mrt 1, 2018 | Maregio

In de Jupiler League staat vrijdag 2 maart aanstaande dé Derby van het Zuiden weer op het programma. MVV Maastricht gaat op bezoek bij buurclub Fortuna Sittard.


In de Jupiler League staat vrijdag 2 maart aanstaande dé Derby van het Zuiden weer op het programma. MVV Maastricht gaat op bezoek bij buurclub Fortuna Sittard.  

De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale. Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren. 

De heenwedstrijd in Maastricht (13 oktober jl.) werd onder grote belangstelling van beide supporterslegioenen afgewerkt. Het uitvak kon aan het einde van de wedstrijd het hardste juichen: 1-2. De sfeer rondom de wedstrijd was uitgelaten en zeer positief. Ook aankomende derby staat er, buiten de eer van Zuid Limburg, veel op het spel. Fortuna Sittard wil aanhaken bij de kampioensstrijd, terwijl MVV Maastricht er alles aan gelegen is om zich in de strijd om de Play-Offs te kunnen blijven mengen. 

En dat brengt extra emoties met zich mee. Net als in de heenronde zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de positieve flow van de wedstrijd in oktober te behouden, is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken, zonder het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het speelveld. 

Algemeen directeur Paul Penders: “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.” 

Voorzitter Isitan Gün: “De derby’s tegen MVV zijn prachtig. Daar leven we twee keer per jaar met zijn allen wekenlang naartoe. De club, de spelers, de staf en zeer zeker ook onze hondstrouwe achterban. Ik mocht het fanatisme van onze supporters tijdens de vorige derby vanuit het uitvak meebeleven. Prachtig die passie! Ik weet zeker dat de fans van beide kanten er vrijdag alles aan zullen doen om hun team vol passie en fanatisme naar de winst te schreeuwen. Met fanatisme is helemaal niets mis, zolang het maar niet omslaat in vijandigheden of agressie . Ik heb er alle vertrouwen in dat zowel de Sittardse als de Maastrichtse fans die grens prima weten te bewaken, ongeacht de uitslag van de wedstrijd”.