Home > Goud voor de Doe- en Beleefdag van UMC+

Goud voor de Doe- en Beleefdag van UMC+

mei 4, 2018 | Maregio

Tijdens het 20-jarig jubileum van de Benelux Event Awards in het Belgische Gent viel de Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ in de prijzen. Het nieuwe concept van de open dag werd woensdagavond bekroond met een Gouden Award.


Tijdens het 20-jarig jubileum van de Benelux Event Awards in het Belgische Gent viel de Doe- en Beleefdag van het Maastricht UMC+ in de prijzen. Het nieuwe concept van de open dag werd woensdagavond bekroond met een Gouden Award.

De Doe- en Beleefdag is een interactieve dag waar bezoekers op een bijzondere manier een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het Maastricht UMC+. Op 18 maart 2017 vond de allereerste editie plaats. Op 6 april 2019 staat er wederom een Doe- en Beleefdag op het programma.

Gedurfd en doeltreffend

De BEA-awards worden jaarlijks uitgereikt aan unieke evenementen in de Benelux. De Doe-en Beleefdag won de eerste prijs in de categorie Business to Consumer (B2C) en liet onder meer evenementen van LIDL en BMW achter zich. De jury van de Benelux Event Awards was lovend over het nieuwe en gedurfde concept, ontwikkeld door Zuiderlicht en Maastricht UMC+. In het rapport viel te lezen: “De organisatie van opendeurdagen is nooit eenvoudig, en dat geldt nog meer wanneer het gaat om een ziekenhuis. Het agentschap (red. Zuiderlicht) is er nochtans in geslaagd het publiek te mobiliseren om het ware gezicht van het ziekenhuis te komen ontdekken, en hen heel wat te laten bijleren aan de hand van verhalen van echte patiënten. Een gedurfd en doeltreffend werk.”

Open dag 2.0

Op zaterdag 18 maart 2017 opende het Maastricht UMC+ haar deuren voor de allereerste Doe- en Beleefdag, waarbij bezoekers het verhaal konden volgen van een (of meerdere) patiënt(en) op hun weg in het universitair medisch centrum. Hoe is het bijvoorbeeld om te leven met de ziekte van Parkinson? Kun je het voorkomen en kun je er iets aan doen? Hoe helpen we iemand met een hartritmestoornis en er zorgen we ervoor dat hij weer een actief leven kan leiden. Zo kwamen bezoekers bijvoorbeeld op de Vaatkamer of een hightech operatiekamer en kon een van de vele laboratoria worden bezocht waar men zelf op onderzoek uit kon gaan. Tussendoor kon worden genoten van een gezonde snack en lieten deskundigen zien hoe je met bewuste voedingskeuzes en beweging een gezond leven kunt leiden.