Home > Viermaal goud voor Vojacek Wijnen

Viermaal goud voor Vojacek Wijnen

jun 5, 2018 | Maregio

Vojacek Wijnen werd tot viermaal toe uitgeroepen als winnaar tijdens het 30e Proefschrift Wijnconcours en Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.


Vojacek Wijnen werd tot viermaal toe uitgeroepen als winnaar tijdens het 30e Proefschrift Wijnconcours en Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie.

De Franse rosé Steff 2017 van Château Henri Bonnaud werd dinsdag 29 mei in zijn (prijs)categorie gekozen als Beste roséwijn van het jaar t/m €10,00. De Sauvignon 2017 van Domaine de la Renaudie, de Chardonnay 2017 van Domaine la Colombette en de Tamarius 2017 van Domaine Mas Cremat vielen in de prijzen bij De Nationale Huiswijncompetitie.

Deze twee competities geven ieder jaar inzicht in de beste rosé’s die importeurs te bieden hebben en waar de beste huiswijnen in Nederland geschonken worden. Bij de rosécompetitie was Frankrijk, zoals verwacht, oppermachtig: vijf van de zeven winnende wijnen en 16 van de 24 finalewijnen waren van Franse oorsprong. Tien finalewijnen kwamen uit de Provence, nog steeds dé Franse roséstreek. De overige vier finalewijnen kwamen uit Oostenrijk en Italië.

Bij de Huiswijncompetitie was er een duidelijke hoofdrol voor Franse wijnen, zij het minder dominant dan bij de Rosé competitie/ Proefschrift Wijnconcours: 7 van de 17 winnende wijnen en 13 van de 34 finalewijnen kwamen uit Frankrijk. Goed scoorden Spanje (geen winnaar, maar wel 6 finalewijnen), Oostenrijk en Italië (elk 3 finalewijnen).

Meer informatie over beide competities, inclusief proefnotities van alle finalewijnen vindt u op www.thewinesite.nl