Home > Nieuwe rookvrije ‘Gamin Tribune’ gericht op JOGG-principes Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding

Nieuwe rookvrije ‘Gamin Tribune’ gericht op JOGG-principes Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding

jun 6, 2018 | Maregio

MVV’s gezinstribune, tot voor kort de Noordtribune, wordt met ingang van het nieuwe seizoen omgedoopt tot de ‘Gamin Tribune’. De Gamin is het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor DRINK WATER.


MVV’s gezinstribune, tot voor kort de Noordtribune, wordt met ingang van het nieuwe seizoen omgedoopt tot de ‘Gamin Tribune’. De Gamin is het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor DRINK WATER. 

Het project daar rond omheen startte enkele jaren geleden als een initiatief van de Stichting SMPM. Het project heeft tot doelstelling bij te dragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving en een bijdrage te leveren in de strijd tegen obesitas en andere welvaartsziekten. 

Ruim 4,5 jaar prijkte de uiting DRINK WATER fier op de borst van de spelers van MVV Maastricht tijdens zowel thuis- als uitwedstrijden. Eerst in de letterlijke vorm. Daarna in de vorm van ‘De Gamin’. Per 1 januari 2018 trad SMPM (Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht), de initiatiefnemer van het project, terug als shirtsponsor en biedt het de Maastrichtse club de kans om de ruimte op de borst op een andere wijze in te vullen. 

Uiteraard is SMPM, als maatschappelijke stichting van De Sterrendragers, op vele fronten actief gebleven voor en binnen de club om op die wijze iedereen te blijven motiveren om een gezonde leefwijze in te voeren. Het aantal gezamenlijke activiteiten en initiatieven op dat gebied werd dan ook vergroot. Nu wordt hier een nieuw initiatief aan toegevoegd: de naamgeving van de Noordtribune. Daarnaast prijkt de Gamin met ingang van het nieuwe seizoen op de mouwen van de MVV-wedstrijdtenues. 

Alle aspecten van de belangrijke JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) principes zullen daarin bijeen komen: Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding. Zo zal het cateringpunt worden omgedoopt tot de ‘Gezonde Team:Fit-corner’, waar het gezonde alternatief naast de bekende ‘voetbalhap’ zal worden aangeboden. Tevens wordt het drinken van water gestimuleerd door het uitdelen van bidons en op termijn wellicht de komst van een WaterTap.  

Tevens wordt de tribune geheel rookvrij gemaakt in het kader van een ‘gezonde levensstijl’ en de bewustwording daarvan. 

Voorzitter Theo Thuis van SMPM: “Het doel van onze stichting is de sociale cohesie en de maatschappelijke betrokkenheid in Maastricht te versterken via maatschappelijke projecten. DRINK WATER is daarin een heel belangrijk speerpunt, net als het leveren van een significante bijdrage aan gezond leven, leren en werken. Het jarenlange partnership tussen MVV Maastricht en SMPM heeft veel resultaten opgeleverd in het promoten van het drinken van water. De Gamin fungeerde daarbij als leidend beeldmerk, bijzonder herkenbaar voor de jongste jeugd. Door de concrete naamverbinding met de Noord Tribune leveren we middels een nieuwe impuls samen een extra bijdrage aan de ontwikkeling van een gezonde generatie.” 

Algemeen Directeur Paul Penders van MVV Maastricht: “De combinatie van de belangrijke  maatschappelijke boodschap én de funding die SMPM binnen bracht met het shirtsponsorschap zijn ontzettend geschikt gebleken voor MVV Maastricht. Wij willen daar dan ook een goed en steekhoudend vervolg aan geven. Als voetbalclub heeft MVV Maastricht de maatschappelijke plicht om een gezonde leefstijl te promoten en zelf het goede voorbeeld te geven. Op de Gamin Tribune, een tribune voor gezinnen en groepen kinderen, kunnen we dat voorbeeld relatief eenvoudig stellen met allerhande mooie initiatieven.”