Home > Zomerprogramma rondom tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’

Zomerprogramma rondom tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’

jul 2, 2018 | Maregio

Tijdens de vakantieperiode zijn er allerlei workshops rondom de unieke tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ in het Centre Céramique. Gebaren taal met nijntje, dansen, toneel, tekenen en er staat nog veel meer op het programma.


Tijdens de vakantieperiode zijn er allerlei workshops rondom de unieke tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ in het Centre Céramique. Gebaren taal met nijntje, dansen, toneel, tekenen en er staat nog veel meer op het programma.

Het iconische witte konijntje met het onmiskenbare kruisje is bekend over de hele wereld. Miljoenen peuters en kleuters groeien met haar op. In Maastricht komen deze zomer de prentenboeken van Dick Bruna tot leven. Peuters en kleuters kunnen naar hartenlust spelen in de tentoonstelling ’nijntje heeft vakantie’. Ze kunnen het huis van nijntje ontdekken, in haar vliegtuig kruipen, spelen met de dieren en wegdromen in haar tent. ‘nijntje heeft vakantie’ is één groot kinderfeest!

Vanaf zondag 8 juli gaat de tentoonstelling open, en meteen de eerste vakantieweken zijn er al peuter- en kleuterworkshops:  (N. B. de openingsvoorstelling ‘nijntje op de fiets’ van 7 juli a.s. is volgeboekt)

Zaterdag 14 juli  15.00u – 15.45u

nijntje speelt toneel | peuter/kleuterworkshop theater (3 – 5 jr)

nijntje voelt van alles. Ze is blij, soms uitgelaten vrolijk, soms ook verdrietig of boos. 

Hoe doe je dan, als je blij bent? Wat doet je lichaam, je gezicht, je stem? Theaterdocente Anneliese van Kumulus geeft deze workshop speciaal voor peuters en kleuters en hun ouders. Deelname  € 4,50 / € 3,50 voor bibliotheekleden/ Ouders mogen natuurlijk mee!

Woensdag 18 juli 14.00- 15.00u

nijntje voorleesuurtje  (2 – 6 jr)

Heb je de tentoonstelling van nijntje al gezien? Vandaag leest Els voor uit nijntje, daarna gaan jullie tekenen en knutselen!  (gratis, wel reserveren) / Ouders mogen natuurlijk mee!

Vrijdag 20 juli 10.00u – 11.00u

Peuterkleuren met nijntje (3 – 6jr)

nijntje zelf is wit. In haar boekjes zie je heel veel rood, geel, blauw en groen.

Vanochtend is er een kleurworkshop met nijntje. Kumulus docente Helène Klein gaat met de peuters een nijntjeboek bekijken, we gaan kleuren samen: en daarna gaan we nog even de tentoonstelling bekijken! Deelname  € 4,50 / € 3,50 voor bibliotheekleden/ Ouders mogen natuurlijk mee!

Woensdag 25 juli 10.00 – 11.00u

Dansen met nijntje – workshop peuterdans ( 3 – 6jr)

Rennen, springen, rollen, kruipen vallen en weer opstaan…peuters zijn gek op bewegen, en op muziek! Daarom is dansen met peuters zo leuk, en heel goed voor ze: ze leren hun lichaam kennen en beheersen. Deze workshop wordt in en om de tentoonstelling van nijntje gegeven door dansdocente Nicole Senden van Kumulus.

Deelname  € 4,50 / € 3,50 voor bibliotheekleden/ Ouders mogen natuurlijk mee!

Reserveren via klantenservice@maastricht.nl  of 043-3505600

 

Niet alleen maar nijntje…

Dick Bruna (1927 – 2017) is één van Nederlands meest bekende illustratoren. We kennen hem als de vader van nijntje en als ontwerper van duizenden Zwarte Beertjes omslagen. Maar als het aan Dicks vader had gelegen was hij net als hij uitgever geworden in het familiebedrijf A.W. Bruna & Zoon. Hoe heeft Dick Bruna toch zijn droom kunnen verwezenlijken? Ontdek het in deze tentoonstelling en zie ook hoe het wereldwijde fenomeen nijntje nou eigenlijk is ontstaan en door wie hij beïnvloed werd. Welke technieken paste hij toe en welke rol speelden de Zwarte Beertjes omslagen binnen zijn oeuvre? En wat is nou eigenlijk echt kenmerkend voor de stijl van Dick Bruna… Al deze vragen en meer worden beantwoord in deze tentoonstelling.

Win 2 overnachtingen in de nijntje-kamer

Maak een leuke foto of filmpje in de expo en win 2 overnachtingen voor het hele gezin in de speciale nijntje-kamer van Stayokay Utrecht. Natuurlijk ga je dan ook naar het nijntje museum. Zet de foto of film op facebook of instagram met de #nijntjemaastricht. De winnaar wordt 15 oktober 2018 bekendgemaakt.

Een nijntje cadeau!

De nijntje fans tussen 0-6 jaar die voor het eerst lid worden van de bibliotheek, krijgen een nijntje met een vrolijke jurk cadeau. Maak je kindje snel lid want de voorraad is beperkt. De actie geldt gedurende de tentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’ – 7 juli t/m 14 oktober 2018.

Nijntje de film

Kun je maar niet genoeg krijgen van Nijntje? Parallel aan de tentoonstelling vertoont Lumière Cinema NIJNTJE DE FILM op het witte doek. Kijk op www.lumiere.nl/nijntje  voor data en aanvangstijden.

Meer info: www.centreceramique.nl/nijntje