Home > Familie Berghof (Blanche Dael) uit Maastricht centraal in de eerste aflevering van het NPO tv-programma De Opvolgers.

Familie Berghof (Blanche Dael) uit Maastricht centraal in de eerste aflevering van het NPO tv-programma De Opvolgers.

jul 31, 2018 | Maregio

In de NPO 1 serie ‘De Opvolgers’ gaat presentator Sander Schimmelpenninck op zoek naar families die de BV Nederland draaiende houden.


In de NPO 1 serie ‘De Opvolgers’ gaat presentator Sander Schimmelpenninck op zoek naar families die de BV Nederland draaiende houden.  

Sander volgt tien familiebedrijven waarbij de volgende generatie op het punt staat het roer over te nemen. Welke familieleden zullen dit uiteindelijk gaan doen en durft de huidige directie datzelfde roer wel los te laten? Waar lopen ze tegenaan en stroken de ambities wel met de tradities die het bedrijf zo succesvol maakte? Nederland kent ruim 275.000 familiebedrijven. Van klein tot mondiaal. 

In deze eerste aflevering gaat presentator Sander Schimmelpenninck op bezoek bij de familie Berghof in Maastricht, al 140 jaar bekend van hun koffiebranderij Blanche Dael.  In De Opvolgers gaat Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck op onderzoek uit in de wereld van families die al generaties lang een bedrijf delen en op zoek zijn naar een nieuwe opvolger. 

De familie Berghof, bekend van de koffiebranderij die dit jaar precies 140 jaar bestaat, is een begrip in Maastricht en wordt sinds twee jaar geleid door zoon Albert Berghof. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink uitgebreid: vrouw Mireille leidt de negen Coffeelovers zaken en zwager Marcel runt de winkel. Hoewel dochter Helga in eerste instantie voorbestemd was de zaak over te nemen, verliep de opvolging uiteindelijk toch anders. De volgende generatie studeert nog; maar zetten zij de traditie voort? En wie is het meest geschikt om in de toekomst het roer over te nemen? 

‘De Opvolgers’, vanaf 31 juli iedere dinsdag 5 weken lang te zien op NPO 1 om 22.15 uur. Vanaf 1 augustus is het programma ook online terug te kijken via NPO Gemist.