Home > Officiële opening Gamin Tribune Stadion de Geusselt

Officiële opening Gamin Tribune Stadion de Geusselt

aug 17, 2018 | Maregio

MVV Maastricht doopt vandaag, vrijdag 17 augustus in Stadion de Geusselt de Noordtribune officieel om in de ‘Gamin Tribune’.


MVV Maastricht doopt vandaag, vrijdag 17 augustus in Stadion de Geusselt de Noordtribune officieel om in de ‘Gamin Tribune’.

Samen met SMPM (Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht) en ondersteund door Maastricht Sport en de Gemeente Maastricht, ontvangt de gezinstribune de naam van het beeldmerk van het ventje dat symbool staat voor DRINK WATER. Wethouder Sport en Recreatie Bert Jongen zal, samen met vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen, de openingshandeling verrichten.

Het project rondom DRINK WATER startte enkele jaren geleden als een initiatief van de Stichting SMPM. Het project heeft tot doelstelling bij te dragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving (gezonde leefstijl) en een bijdrage te leveren in de strijd tegen obesitas en andere welvaartsziekten.

MVV Maastricht heeft als betaald voetbal organisatie een voorbeeldfunctie in stad en omliggende regio. Richting voetbalverenigingen, maar zeker óók richting andere sportverenigingen én voor de jeugd uit de omgeving. Vanuit de samenwerking tussen Maastricht Sport en MVV in het project ‘Voetbal Beweegt de Stad’ wordt deze voorbeeldfunctie nu ingezet op diverse vlakken.

Zo zullen ook alle aspecten van de belangrijke JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) principes op de Gamin Tribune bijeen komen: Drink Water, Bewegen en Gezonde Voeding. Zo zal het cateringpunt worden omgedoopt tot de ‘Gezonde Team:Fit-corner’, wat weer aansluiting vindt bij het project ‘De Gezonde Sportkantine’. Dit project heeft tot doelstelling sportkantines het gezonde alternatief naast de bekende ‘voetbalhap’ te laten aanbieden. Tevens wordt het drinken van water gestimuleerd door het uitdelen van DRINK WATER-bidons en op termijn wellicht de komst van een WaterTap.

Daarnaast wordt de tribune geheel rookvrij gemaakt in het kader van een ‘gezonde levensstijl’ en de bewustwording daarvan. Kortom, MVV Maastricht wordt dé ambassadeur in Maastricht en regio op het gebied van Voetbal Beweegt de Stad, de Gezonde Sportvereniging, Team:Fit, Rookvrije omgeving en Drink Water.