Home > Holland Expat Center South en partners organiseren housing event voor internationals

Holland Expat Center South en partners organiseren housing event voor internationals

aug 24, 2018 | Maregio

Holland Expat Center South en zijn officiële partners Pooters Makelaardij, ABN AMRO en AchtenvanGent Notarissen organiseren op zaterdag 15 september het Buying a House in the Netherlands event.


Holland Expat Center South en zijn officiële partners Pooters Makelaardij, ABN AMRO en AchtenvanGent Notarissen organiseren op zaterdag 15 september het Buying a House in the Netherlands event.

Tijdens dit event ontvangen potentiële internationale kopers informatie over wat er komt kijken bij het kopen van een woning in Nederland. Tevens wordt toelichting gegeven over financiën, notariële zaken en belastingen. Na afloop van het presentatiegedeelte, maken de deelnemers een tour met de bekende zonnetrein door verschillende wijken die populair zijn bij internationals.

Programma 15 september

Buying a House in the Netherlands wordt voor de derde keer georganiseerd in Maastricht en zal volledig in het Engels plaatsvinden. Het programma start om 09.45 uur bij Bistro Pieke Potloed op de Sporenstraat 5 in het centrum van Maastricht en eindigt om 13.30 uur. Vivianne Heijnen, wethouder van o.a. Wonen, opent het event om 10.15 uur. Voor meer informatie, het volledige programma en aanmelden, zie: https://www.hollandexpatcenter.com/events/Buying-a-house-in-the-Netherlands–Maastricht-edition-.html?id=16629  

Internationals in de regio Maastricht

Momenteel wonen en werken in Limburg ongeveer 15.000 internationals, waarvan 80% in Maastricht en Zuid-Limburg. Het aantal internationals is de laatste jaren stelselmatig gegroeid. Zo’n 25.000 mensen pendelen dagelijks van en naar België of Duitsland. In Maastricht studeren en wonen 7.500 internationale studenten.

Over Holland Expat Center South

Holland Expat Center South geeft (internationale) bedrijven, kennisinstellingen en kenniswerkers een warm welkom, door alle publieke en private services die een international nodig heeft in de periode na aankomst in Nederland zoveel mogelijk op centrale locaties en op één moment aan te bieden. Het expatcenter organiseert in samenwerking met zijn partners informatieve en sociale activiteiten en treedt op als spil binnen de regionale internationale gemeenschap om internationaal talent actief aan de regio te binden.

Over Maastricht International Centre

Maastricht International Centre is een service- en expertisecentrum voor grensoverschrijdend wonen en werken. Het centrum heeft als doel het internationale woon- en werkklimaat van Zuid-Limburg versterken. Maastricht International Centre realiseert dit samen met haar partners;  Holland Expat Center South, Grensinfopunt Maastricht, Service grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling, Institute for Transnational and Euregional crossborder (ITEM), Immigratie- en naturalisatiedienst (IND), Bedrijfscontactpunt, Housing Helpdesk, StartersCentrum Limburg en Team GWO. Deze partners ontzorgen werkgever en international werknemer en bevorderen grensoverschrijdende mobiliteit in de regio.

Zie ook:

https://www.now-health.com/en/community/expat-guides/