Home > Theater aan het Vrijthof presenteert eerste impressie vernieuwde Papyruszaal op Het Parcours

Theater aan het Vrijthof presenteert eerste impressie vernieuwde Papyruszaal op Het Parcours

sep 4, 2018 | Maregio

Na een zomer die in het teken stond van de verbouwing van de Papyruszaal blikt Theater aan het Vrijthof, tijdens Het Parcours, vooruit op een bijzonder seizoen.


Na een zomer die in het teken stond van de verbouwing van de Papyruszaal blikt Theater aan het Vrijthof, tijdens Het Parcours, vooruit op een bijzonder seizoen.

Bezoekers van Het Parcours hebben de mogelijkheid om alvast een impressie te krijgen van de vernieuwde Papyruszaal én krijgen met diverse optredens op verschillende podia een voorproefje van enkele prachtige voorstellingen die in de vernieuwde zaal te zien zijn.

Beleef alvast de nieuwe theaterzaal

Een bijzonder seizoen komt snel dichterbij voor Theater aan het Vrijthof. Na ruim 26 jaar werd de grote zaal van het theater aan het einde van seizoen 2017/2018 gesloten. In oktober zal de zaal – na een ingrijpende verbouwing – weer geopend worden voor het publiek. Tijdens de drieëntwintigste editie van Het Parcours, op zondag 9 september, biedt Theater aan het Vrijthof in de stand op de informatiemarkt (Boschstraat ter hoogte van de Sint-Matthiaskerk), de Parcours-bezoekers de mogelijkheid om alvast een eerste fictieve impressie te krijgen van de nieuwe theaterzaal. Op verschillende interactieve manieren kunnen bezoekers de theaterzaal ervaren, nog voordat deze daadwerkelijk af is! Zo zullen er 3d-impressies, VR-brillen, computerbeelden en een maquette van de nieuwe zaal te zien zijn. In de stand wordt bovendien informatie gegeven over het openingsprogramma en vinden signeersessies plaats met verschillende acteurs en artiesten die tijdens Het Parcours te zien zijn!

Krijg voorproefjes op het nieuwe theaterseizoen

Theater aan het Vrijthof trakteert de bezoekers als vanouds ook op een vooruitblik op de voorstellingen die tijdens het komende seizoen in de vernieuwde zaal te zien zijn. Zo zal de opening van Het Parcours, (12.00 uur) op het hoofdpodium op de Markt, in handen zijn van niemand minder dan Huub Stapel, die tijdens het openingsprogramma van de vernieuwde theaterzaal de titelrol speelt in King Lear. Aansluitend zal philharmonie zuidnederland, die met het openingsconcert Skrjabins Prometheus ook onderdeel uitmaken van ons openingsprogramma, onder leiding van concertmeester Lei Wang het vioolconcert van Lou Harrison ten gehore brengen. Later op de dag kunnen de bezoekers bij het hoofdpodium nog genieten van een preview van de musical Stil in Mij, maakt ’t Mestreechs Vollekstejater zijn opwachting met een voorproefje op ‘lachstök’ Lomele Lies en kunnen we genieten van Beatles-muziek tijdens het concert van Rock4. Ook op de kleinere podia is Theater aan het Vrijthof aanwezig. In Het Bassin zijn optredens te zien van onder andere Música Extrema en Lakshmi en in het Student Hotel zullen verschillende cabaretiers, onder wie Marlon Kicken, te zien zijn tijdens de Comedy Wash.

De drieëntwintigste editie van Het Parcours 

Tijdens Het Parcours 2018 geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM), in het kader van ‘cultuur smaakt naar meer’ een amuse als smaakmaker voor hun programma van het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.