Home > Creëer jouw track bij een kunstwerk uit het Bonnefantenmuseum

Creëer jouw track bij een kunstwerk uit het Bonnefantenmuseum

sep 10, 2018 | Maregio

Hoe klinkt een kunstwerk van Helen Verhoeven of van Grayson Perry? Art Rocks daagt je uit om een track te creëren bij een kunstwerk van het Bonnefanten.


Hoe klinkt een kunstwerk van Helen Verhoeven of van Grayson Perry? Art Rocks daagt je uit om een track te creëren bij een kunstwerk van het Bonnefanten.

De prijs? Alle finalisten winnen hun eigen professionele videoclip, mogen optreden in Paradiso en de grote winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000. Op 8 december vindt de museumronde van het Bonnefanten plaats

Art Rocks, de grootste Nederlandse muziekcompetitie die kunst en muziek samenbrengt, is weer van start gegaan. De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Competitie

De kunstwerken waaruit je kunt kiezen om een nummer over te maken vind je via: https://artrocks.nl/kunstwerken#filters:museum6 . Tot aan 22 oktober kun je jouw nummer insturen bij Art Rocks https://artrocks.nl/competitie/aanmelden. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven toonaangevende musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000 en een videoclip.