Home > Gedeelde Weelde tekent huurcontract winkelruimte in het Eiffelgebouw

Gedeelde Weelde tekent huurcontract winkelruimte in het Eiffelgebouw

sep 10, 2018 | Maregio

Coöperatie Gedeelde Weelde gaat eind dit jaar een winkel openen in het Eiffelgebouw.


Coöperatie Gedeelde Weelde gaat eind dit jaar een winkel openen in het Eiffelgebouw.

Het benodigde startkapitaal om een huurcontract te kunnen tekenen, is binnen. Het  bestuur van het winkelconcept van dagelijkse boodschappen voor en door leden tekende op 9 september samen met Alain Nijssen van eigenaar WOM Belvédère een huurcontract voor de vestiging in een ruimte in het gebouw dat is gelegen in het Sphinxkwartier welke nu het hart vormt van een nieuwe woon- en cultuurwijk aan de rand van het stadscentrum..

Na de ondertekening ontvingen Christiane Gronenberg en Dominique Sleijpen van Gedeelde Weelde uit handen van Alain Nijssen van WOM Belédère een replica van het Eiffelgebouw alsmede de zo felbegeerde sleutel van het pand waar men in december de deuren voor het publiek hoopt te kunnen openen.

Gedeelde Weelde

Gedeelde Weelde is de eerste coöperatieve winkel van Maastricht waarbij producenten, consumenten en winkeliers samen eigenaar zijn van de winkel. Door samen te werken kan men zelf bepalen waar het voedsel vandaan komt. Gedeelde Weelde draagt daarmee bij aan een gezonde en eerlijke voedselketen, waarbij het welzijn van mens en natuur voorop staat.

Streekproducten

De vooral ecologisch verantwoorde producten die in de schappen komen te liggen, worden aangeleverd door boeren en andere  leveranciers uit de streek.

100 Leden

De coöperatie heeft in totaal 270.000 euro startkapitaal bij elkaar gebracht. Dit bedrag bestaat uit inleggeld van leden, crowdfunding, subsidies, leningen en sponsoring. De coöperatie telt inmiddels  honderd leden.

Het adres van de toekomstige winkel wordt Petrus Regoutplein 2.

Meer informatie is te vinden op de website van Gedeelde Weelde