Home > Tempeleers zetten ‘prinsenscouts’ in

Tempeleers zetten ‘prinsenscouts’ in

sep 12, 2018 | Maregio

In de zoektocht naar een nieuwe stadsprins zet stadsvastelaovendsvereniging De Tempeleers prinsenscouts in. Deze personen, bekijken of kandidaat-prinsen klaar zijn voor de ‘zwoer meh plezerege daog vaan vastelaovend’ en de periode daar aan voorafgaand.


In de zoektocht naar een nieuwe stadsprins zet stadsvastelaovendsvereniging De Tempeleers prinsenscouts in. Deze personen, bekijken of kandidaat-prinsen klaar zijn voor de ‘zwoer meh plezerege daog vaan vastelaovend’ en de periode daar aan voorafgaand.

De scouts worden ingezet om de prinsenvijver waar De Tempeleers uit vissen te vergroten, zegt Tempeleers-woordvoerder Odin Wijnhoven. “Een groot deel van de kandidaten dat wordt opgegeven kennen we natuurlijk, of worden al tijden op deze manier gescout . Maar we hopen elk jaar ook op nieuwe namen, die door ’t Volk vaan Mestreech worden aangedragen. Die mensen gaan we dan een tijd lang scouten. Soms wel een paar jaar. Welk type persoon is hij, heeft hij de Mestreechter Geis, hoe manifesteert hij zich in het openbaar?” We vinden elk jaar weer ‘de bèste’.  Maar dat willen we wel nog lang zo houden. Daarvoor zijn vooral goede prinsenkandidaten nodig die door mensen worden opgegeven.”

Daarom gaat  Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers namens ‘het Volk vaan Mestreech’ weer op zoek naar dé Stadsprins voor het jaar 2019. Wie wordt onderdeel van de Maastrichtse geschiedenis en gaat ‘Groet Mestreech’ voor als 73e Stadsprins?

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers zoekt een enthousiaste ‘stimulator’, jong van geest en met gevoel voor humor. Daarnaast moet  droom kandidaat een aimabel persoon zijn, sociaalvaardig en tussen alle soorten Maastrichtenaren kunnen staan. Ook moet ‘Ziene Hoege Hoeglöstegheid’ aantoonbaar beschikken over uitstekende (mondelinge) vaardigheid in het Maastrichts dialect, woonachtig zijn in Maastricht. Onze Stadsprins 2019 moet een echte carnavalsvierder zijn en beschikken over de ‘Mestreechter Geis’.

Denkt u te weten wie aan het geschetste profiel voldoet en heeft u onze droom kandidaat voor ogen? Vul dan voor 1 november 2018 het aanmeldformulier via onze website in en stuur deze, met een zo compleet mogelijk motivatie en bij voorkeur voorzien van enkele representatieve foto’s naar Sikkertaris Ginneraol, Tempeleer Nico Kempeners via sikkertaris-ginneraol@tempeleers.nl of per post: Tempeleers Mestreech, t.a.v. Sikkertaris Ginneraol Nico Kempeners, Maastrichterlaan 80, 6241 JB Bunde. 

Het formulier kunt u vanaf 15 september 2018 downloaden via www.tempeleers.nl