Home > Limburg in het teken van Wereld Alzheimer Week

Limburg in het teken van Wereld Alzheimer Week

sep 16, 2018 | Maregio

Limburg staat van maandag 17 september t/m vrijdag 21 september in het teken van Alzheimer.


Limburg staat van maandag 17 september t/m vrijdag 21 september in het teken van Alzheimer.

Op verschillende plekken in de provincie worden activiteiten georganiseerd die toegankelijk zijn voor het brede publiek. Met de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ vraagt Alzheimer Centrum Limburg aandacht voor het gegeven dat je als mens zelf meer invloed hebt op het voorkomen van dementie dan jezelf denkt.

Hoogtepunt van de week is natuurlijk Wereld Alzheimer Dag op vrijdag 21 september. Naast een speciale actie in het Parkstad Limburg Stadion tijdens Roda JC – FC Eindhoven, zullen reizigers op de stations van Maastricht, Roermond en Venlo verrast gaan worden door de organisatoren van de campagne.

Preventie

Wetenschappelijke onderzoeken tonen onder meer aan dat verschillende leefstijlfactoren een sterke invloed hebben op het risico om dementie te krijgen. Roken, overgewicht , hoge bloeddruk, te weinig lichaamsbeweging etc. dragen daar allemaal aan bij. De bewustwordingscampagne ‘We zijn zelf het medicijn’ heeft als doel om mensen te laten inzien dat ze al met kleine aanpassingen in hun dagelijks leven de kans op dementie op latere leeftijd kunnen verkleinen. Dit initiatief van Alzheimer Centrum Limburg, in samenwerking met de Limburgse GGD’s en de Provincie Limburg, loopt tot eind januari 2019.