Home > nijntje heeft nog even vakantie

nijntje heeft nog even vakantie

sep 15, 2018 | Maregio

Wat is het fijn dat nijntje in Maastricht is! Duizenden peuters en kleuters zijn al bij het iconische witte konijntje met het ronde snoetje komen spelen. Ze hebben het huisje van nijntje ontdekt, kropen in haar vliegtuigje, speelden met haar kippen en eenden: ‘nijntje heeft vakantie’ is één groot kinderfeest!


Wat is het fijn dat nijntje in Maastricht is! Duizenden peuters en kleuters zijn al bij het iconische witte konijntje met het ronde snoetje komen spelen. Ze hebben het huisje van nijntje ontdekt, kropen in haar vliegtuigje, speelden met haar kippen en eenden: ‘nijntje heeft vakantie’ is één groot kinderfeest!

Ook voor volwassenen is de tentoonstelling interessant: Dick Bruna (1927 – 2017) is één van Nederlands meest bekende illustratoren. We kennen hem als de vader van nijntje maar ook als ontwerper van duizenden Zwarte Beertjes omslagen. Ontdek in deze tentoonstelling door wie Bruna beïnvloed werd, welke technieken hij gebruikte, en wat zo kenmerkend is voor zijn stijl.

In september en oktober zijn er nog activiteiten voor kinderen èn volwassenen:

Di 18 september 19.00- 20.30U

In de lijn van Bruna  | Tekenworkshop 18+

Nijntje is een icoon. Met een paar lijnen en een minimum aan kleur tekende Dick Bruna met ogenschijnlijk gemak haar hele konijnenleven uit. Zijn inspiratiebronnen waren Matisse, en, hoe kan het ook anders, Mondriaan. Kunstenaar en Kumulusdocent Marlies de Jong geeft een workshop over de kracht van de eenvoudige lijn in het tekenen.

Deelname  € 7,50 / € 6,50 voor bibliotheekleden. Korting alleen in voorverkoop. Reserveren via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600

Di 2 okt  (19. 15- 20.30U)

Samenspelen: hoe samen plezier maken bijdraagt aan de ontwikkeling van je kind

Lezing door Eveline Arnold

Uit tal van onderzoeken blijkt dat samen spelen, bewegen, muziek maken en zingen goed zijn voor je kind. Niet alleen voor de fysieke ontwikkeling en het taalgevoel; kinderen die jong  gestimuleerd worden om te bewegen en te zingen doen het ook beter op school. Bovendien verloopt de interactie tussen ouders en kinderen soepeler  als ze regelmatig samen op deze manier bezig zijn. En samen spelen is gewoon leuk! Onderdeel van de lezing is een korte informatieve rondleiding door de speeltentoonstelling ‘nijntje heeft vakantie’.

Eveline Arnold (psychomotorisch therapeut, muziek en bewegingsdocent) geeft deze lezing over in het kader van de Week van de Opvoeding.

Deelname €3,50 / €2,50 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop. Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600.

Vrij 5 okt  09.30-10.30U

Nijntje praat met haar handen, doe je mee? Ouder- kindworkshop (1 t/m 3 jr)

Wat is er leuker dan spelen, zingen en lezen met je dreumes? Als jullie er dan ook nog gebaren bij maken, vind je kindje het helemaal leuk. En: hoe jong je kind ook is, zingen en voorlezen zijn goed voor het taalgevoel. Esther Sluijsmans, babycoach, logopediste en babygebaren docent gaat met jou en je kindje aan de slag. 

Vandaag gaat nijntje naar de dierentuin! Na de workshop bezoeken jullie natuurlijk samen de tentoonstelling. Dit is een extra workshop rond de nijntje –tentoonstelling in het kader van de Week van de Opvoeding.

Deelname €5,50 / €4,50 voor bibliotheekleden (per ouder/kind-paar- korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600.

Di  9 oktober 19.00- 20.30u

In de lijn van Bruna  | Tekenworkshop 18+ (Dit is een herhaling van de workshop van 18 september).

Deelname  € 7,50 / € 6,50 voor bibliotheekleden. Korting alleen in voorverkoop.  Reserveren via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600

Za 13 oktober 14.30- 15.30u/ Kinderyoga met nijntje (4-7jr)

Nijntje is een blij konijn. Ze speelt graag met haar vrienden buiten, in de tuin, op straat of in het bos. Zoals alle kinderen graag doen. Soms hebben ook kinderen het wat druk. Door school, clubjes, of gewoon, met het leven. Dan is het fijn als je terwijl je speelt, rustig kunt worden. Leren ontspannen, je lijf en adem verkennen en gaan voelen, zingen en misschien zelfs wel mediteren. Dat is niet moeilijk. We doen het aan de hand van leuke yogaspelletjes, met nijntje als thema. Deze proefles yoga wordt gegeven door kinderyogadocente Jenny Klomp.

Deelname €4,50 / €3,50 voor bibliotheekleden (korting alleen in voorverkoop). Aanmelden via klantenservice@maastricht.nl  of 043- 350 5600.

Je kunt nog altijd 2 overnachtingen in de nijntje-kamer winnen!!

Maak een leuke foto of filmpje in de expo en win 2 overnachtingen voor het hele gezin in de speciale nijntje-kamer van Stayokay Utrecht. Natuurlijk ga je dan ook naar het nijntje museum. Zet de foto of film op facebook of instagram met de #nijntjemaastricht. De winnaar wordt 15 oktober 2018 bekendgemaakt.

Meer info: www.centreceramique.nl/nijntje