Home > Vrijwilligers en wethouder Krabbendam verzamelen 56,7 kilo langs de Maas

Vrijwilligers en wethouder Krabbendam verzamelen 56,7 kilo langs de Maas

sep 18, 2018 | Maregio

World Cleanup Day, afgelopen zaterdag 15 september, is een wereldwijd event waarop miljoenen vrijwilligers in meer dan 150 landen afval opruimen, waarbij ook Maastricht mede dankzij Bever haar steentje bijdroeg.


World Cleanup Day, afgelopen zaterdag 15 september, is een wereldwijd event waarop miljoenen vrijwilligers in meer dan 150 landen afval opruimen, waarbij ook Maastricht mede dankzij Bever haar steentje bijdroeg. 

Het viel buitenwinkelketen Bever namelijk op dat in de regio Maastricht geen cleanup-acties werden georganiseerd. Dit was voor het Bever-filiaal in Mosae Forum de aanleiding om afgelopen zaterdag samen met een groep Maastrichtenaren en wethouder Krabbendam afval te verzamelen langs de Maas. In twee uur tijd verzamelden zij maar liefst 56,7 kilo afval waaronder een fiets, grote stukken plastic, maar vooral veel blikjes. 

Plasticsoep
Rondzwervend afval op straat en in de natuur is een grote bron van ergernis voor iedereen. In de stedelijke gebieden pieken de hoeveelheden zwerfvuil op straat helemaal. Afval dat niet, of niet snel genoeg, wordt opgeruimd, maakt grote kans in en langs de rivieren te belanden en daarvandaan naar zee te stromen. Met name plastic afval zorgt daar voor blijvende milieuschade. Om de Maas te beschermen tegen deze plasticsoep is gekozen om langs deze prachtige rivier afval te verzamelen. 

Gek op buiten
Initiatiefnemer en filiaalmanager Bever in Mosae Forum Steffi Lemmens: ‘Iedereen bij Bever is gek op buiten en we zijn ervan overtuigd dat actief buiten zijn goed is voor iedereen. Niet zo gek dus dat we speciale aandacht hebben voor alles wat met buiten te maken heeft en onze bijdrage willen leveren aan het op een meer verantwoordelijke manier omgaan met de natuur. De World Cleanup Day was voor ons een mooie aanleiding om dit initiatief te nemen. Ik ben trots dat deze Maastrichtenaren en wethouder Krabbendam aan onze oproep gehoor hebben gegeven en samen zoveel afval hebben verzameld. Maar wat ik vooral hoop is dat we met deze actie anderen inspireren om bewuster om te gaan met het milieu. Loop je buiten en zie je afval? Het is een kleine moeite om het op te pakken en in een afvalbak te gooien. Laten we samen buiten mooi en gezond houden.’