Home > Hondenplons in het Geusseltbad ter afsluiting van het zomerseizoen

Hondenplons in het Geusseltbad ter afsluiting van het zomerseizoen

sep 22, 2018 | Maregio

In het Geusselt(buiten)bad is het op zondag 23 september weer tijd voor de razend populaire Hondenplons.


In het Geusselt(buiten)bad is het op zondag 23 september weer tijd voor de razend populaire Hondenplons.

De zomer is nu echt ten einde. Daar waar afgelopen week het buitenbad zeker tot en met donderdag vanwege het zomerse weer nog volop gebruikt werd heeft de herfst zich nu echt aangekondigd, vandaar dat het buitenbad  deze zondag voor de laatste keer van het seizoen gebruikt kan worden; en wel door een hele hoop trouwe viervoeters én hun baasjes.

Naast een middag vol waterpret, zijn er ook diverse stands en een fotografe aanwezig en kunnen er mooie prijsjes gewonnen worden in de tombola. Het hondenzwemmen vindt plaats van 12:00 tot 16:00 uur, in het buitenzwembad van het Geusseltbad. De toegang is € 1,- per hond en € 1,- per baasje, incl. 1 tombola lot per toegangsticket. Entreekaartjes kunnen gekocht worden bij de ingang naar de ligweide, links van Grand Café Geusseltbad.

De opbrengsten worden gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is helpt om toch te kunnen sporten.

Dat het hondenzwemmen bij het Geusseltbad populair is, blijkt wel uit de bezoekersaantallen van 2017. Vorig jaar waren er ongeveer 400 honden en meer dan 500 baasjes aanwezig bij de jaarlijkse hondenplons, die georganiseerd wordt voordat het buitenzwembad klaargemaakt wordt voor de winter.