Home > Mastreechter Staar vierde 135e verjaardag met hoge snelheid

Mastreechter Staar vierde 135e verjaardag met hoge snelheid

sep 23, 2018 | Maregio

De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar, het oudste en één van de grootste mannenkoren van Nederland, viert dit jaar haar 135e verjaardag.

 


De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar, het oudste en één van de grootste mannenkoren van Nederland, viert dit jaar haar 135e verjaardag.  

Om deze verjaardag eens wat anders te vieren gaf het koor op zaterdag 22 september verrassingsconcerten tijdens een tocht per trein door Nederland. 

Tijdens deze treintocht gaf de Mastreechter Staar een concert op de stations die werden aangedaan. De aftrap werd rond de klok van 8.30 uur gegeven in de stationshal in Maastricht waar men naast het vieren van hun verjaardag ook aandacht had voor de realiteit van de dag en ze een speciaal lied brachten om hun medeleven te uiten met de slachtoffers en nabestaanden van het drama in Oss van afgelopen donderdag. 

Daarna werd koers gezet richting Station Breda , Amsterdam Centraal en naar het stationsplein van Rotterdam Centraal. Naast de mini-concerten in en rond de diverse stations gaf het koor ook een optreden ín de IC-Direct tussen Rotterdam en Amsterdam. Met een snelheid van 160 km per uur werden reizigers verrast met een flitsoptreden van het mannenkoor van 75 mannen. 

Met deze treintocht en flitsconcerten bedankte de Mastreechter Staar het Nederlandse publiek voor hun trouw concertbezoek de afgelopen decennia, en liet zij anderen kennis maken met het plezier dat beleefd kan worden aan mannenkoorzang.