Home > Impact van mantelzorg in beeld in Moeder aan de lijn

Impact van mantelzorg in beeld in Moeder aan de lijn

okt 5, 2018 | Maregio

De nieuwe documentaire ‘Moeder aan de lijn’ van regisseur Nelleke Koop brengt scherp in beeld hoezeer mantelzorg een leven kan beheersen en wat voor impact dit op iemands leven heeft.


De nieuwe documentaire ‘Moeder aan de lijn’ van regisseur Nelleke Koop brengt scherp in beeld hoezeer mantelzorg een leven kan beheersen en wat voor impact dit op iemands leven heeft.

Een onderwerp waar steeds meer Nederlanders mee te maken zullen krijgen. De film van New Amsterdam Film Company en Human is op maandag 8 oktober te zien op NPO 2, gevolgd door acht meet-ups verspreid over het land. Op 21 oktober vindt er een meet-up in Kasteel Vaeshartelt in Maastricht plaats. Belangstellenden kunnen tijdens deze meet-up onder leiding van Eric Corton meepraten over de impact die mantelzorg kan hebben op je leven. Ook worden er tijdens de meet-up fragmenten uit de documentaire getoond.

In de documentaire volgt Nelleke Koop drie vrouwen die er altijd zijn voor hun hulpbehoevende moeders, naast hun eigen carrière en privéleven. Dit doen Elien, Carin en Hanna uit liefde, maar soms zorgt plichtsbesef voor spanning en frustratie. De rollen van ouder en kind draaien zich om in deze observerende en emotionele documentaire over mantelzorg. De documentaire geeft een sterk inzicht in hoe deze nieuwe situatie de verhoudingen beïnvloedt.

Hoewel elke volwassene in Nederland een potentiele mantelzorger is, realiseren veel mensen zich niet welke gevolgen dit kan hebben op hun eigen leven. Terwijl de vergrijzing voortzet, zijn er in Nederland steeds minder zorgverleners beschikbaar. Bovendien blijven mensen langer thuis wonen. Daarnaast hebben om verschillende redenen volwassenen én kinderen mantelzorg nodig. Daardoor verhoogt de druk op familieleden, en ook op vrienden en buren die zich inzetten. In 2040 zal de behoefte aan mantelzorg naar verwachting verdubbeld zijn.

Kom daarom ook op 21 oktober meepraten in Kasteel Vaeshartelt. De meet-up is gratis toegankelijk voor iedereen.

Adres: Weert 9

Tijd: 14:00 – 17:00

Meer informatie vind je op www.human.nl/moederaandelijn