Home > MVV Maastricht en Roda JC prediken gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer

MVV Maastricht en Roda JC prediken gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer

nov 16, 2018 | Maregio

De ‘Derby van het Zuiden’ staat op het programma in de Keuken Kampioen Divisie op zondag 18 november ( aanvang 12.15 uur) in Stadion de Geusselt.


De ‘Derby van het Zuiden’ staat op het programma in de Keuken Kampioen Divisie op zondag 18 november ( aanvang 12.15 uur) in Stadion de Geusselt.

Buurclub Roda JC komt dan op bezoek in Maastricht. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale. Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.

De beide clubs ontlopen elkaar weinig op sportief gebied dit lopende seizoen. Op zondag 18 november slaat de winnaar van de derby wellicht een gaatje naar de andere Limburgse club in de divisie. De belangstelling voor de derby is groot. De fanatieke Angel-Side is al enkele dagen uitverkocht, net als de Boschpoorttribune. Ook het uitvak met bezoekers uit Kerkrade is uitverkocht. Naar verwachting raken ook de overige tribunes tot aan de nok toe gevuld.

Het zijn allemaal tekenen dat de derby een absolute kraker gaat worden. En dat behelst natuurlijk wel wat extra aandacht. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de Play-off wedstrijd die MVV in mei 2017 afwerkte tegen Roda JC, zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de negatieve tendens tegen te gaan is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten weer reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken.

Algemeen directeur Paul Penders: “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.”

Algemeen Directeur Harm van Velhoven van Roda JC: “Derby’s zijn de mooiste wedstrijden voor spelers om te spelen én voor supporters om bij te wonen. Fanatisme, sfeer en spanning vieren tijdens deze dagen hoogtij. Laten we dat positieve, fanatieke gevoel erin houden. Maar wel binnen de grenzen van het toelaatbare.”