Home > Pinkpop 2019: Mumford & Sons, George Ezra en Tenacious D bevestigd

Pinkpop 2019: Mumford & Sons, George Ezra en Tenacious D bevestigd

nov 26, 2018 | Maregio

Met de bevestiging van Mumford & Sons is de tweede headliner toegevoegd aan het programma van de 50ste editie van het Pinkpop festival.


Met de bevestiging van Mumford & Sons is de tweede headliner toegevoegd aan het programma van de 50ste editie van het Pinkpop festival.

Tevens kan de organisatie ook de komst van George Ezra en Tenacious D bevestigen. Begin november werd al de komst van Fleetwood Mac naar de jubileumeditie van het festival bekend gemaakt. Pinkpop 2019 vindt weer traditiegetrouw plaats met Pinksteren op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop van Pinkpop start op zaterdag 16 maart 2019 via www.ticketmaster.nl  en de bekende Ticketmaster verkoopadressen. 

Mumford & Sons breekt in 2009 door met “Sigh No More” met daarop de hitsingles ‘Little Lion Man’ en ‘The Cave’. In mei 2019 staat de band eerst nog in een uitverkochte Ziggo Dome, daarna als dagafsluiter op Pinkpop. Zeven jaar geleden stond Mumford & Sons voor het laatst op Pinkpop en werd toen door Bruce Springsteen nog gevraagd een nummer mee te spelen.   

De uit Engeland afkomstige singer-songwriter George Ezra breekt in 2014 door met zijn single ‘Budapest’. Al snel groeit hij uit van onbekende artiest naar een grote internationale ster wiens debuutalbum in meer dan tien landen in de top 10 staat en al toerend de wereld over reist. Met zijn catchy muziek is George Ezra een van de meest populaire artiesten van deze tijd en is een optreden op Pinkpop 2019 ook niet meer dan verdiend.

Tenacious D is een duo bestaande uit de muzikanten en acteurs Jack Black (o.a. The School of Rock, High Fidelity) en Kyle Gass (o.a. Elf, Gnaw), ze leerden elkaar in Los Angeles kennen bij een theatergroep en besloten samen een band te vormen. De band brengt een mix van comedy en hardrock met heavy metal invloeden, waarbij ze alles spelen op hun akoestische gitaren. Ze zijn ‘The Greatest Band in the World’ aldus de mannen zelf, en daar zijn we het eigenlijk wel mee eens.