Home > Buitenlandse studenten zoeken gastgezin in Limburg

Buitenlandse studenten zoeken gastgezin in Limburg

dec 9, 2018 | Maregio

Begin januari is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active.


Begin januari is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active.

De Australische Ashlynn en de Italiaanse Eleonora zijn ingedeeld in Limburg en komen op 14 januari naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active. We weten al dat ze welkom zijn op het Raayland college in Venray, maar ze kunnen ook op een andere school bij u in de buurt geplaatst worden. We zijn op zoek naar een warm gastgezin dat het leuk vindt om een student een warm thuis te bieden.

Ashlynn stelt zich voor

Mijn naam is Ashlynn, ik ben 17 jaar en woon ik Australië. Mijn familie bestaat uit mijn broer Brendan (19 jaar), mijn moeder, onze Jack Russel hond en onze kat. Mijn ouders zijn gescheiden maar m’n vader woont niet ver van ons vandaan, dus ik zie hem regelmatig. Ik vind school erg leuk en vooral Modern History vind ik een erg leerzaam vak. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest om na school een tussenjaar te doen. Ik denk dat er geen betere manier is om dat jaar te besteden dan om mijzelf helemaal onder te gaan dompelen in een nieuwe cultuur. Op die manier zal ik veel leren over de wereld maar ook over mijzelf. Toen ik jong was heb ik wel voor een paar jaar in Ierland gewoond, want daar woont m’n vaders familie nog steeds en toen ik vijf was ben ik weer naar Australië terug verhuisd.

Als persoon zou ik mezelf beschrijven als observerend, volwassen, vastbesloten, empathisch en iemand die graag een goed gesprek voert met anderen. Ik ben dol op lezen, ook omdat het mij veel nieuwe dingen leert. Ik probeer altijd te leren en mijzelf te verbeteren. Ik vind mijzelf hardwerkend en werk nu z’n twee jaar als een assistent bij een apotheek, als bijbaantje. Tijd besteden met familie vind ik altijd fijn, of het nou kamperen is met m’n vader of naar de bioscoop gaan met mijn moeder. M’n moeder en ik gaan erg graag naar het theater. Momenten die ik deel met familie koester ik, want ze bepalen wie ik als persoon ben. Ook met vrienden van school doe ik graag leuke dingen en zij beschrijven mij als grappig, rustig, slim, motiverend en vrolijk.

Ik wil graag mijn uitwisselingervaring doen in het land bekend staat om de fietscultuur, de kunst,  geschiedenis en prachtige architectuur. Ik wil graag leren over de Nederlandse cultuur, de taal, de geschiedenis en het eten. Het idee dat ik naar school zal gaan in een ander land en in ander huis ga wonen vind ik spannend en leuk tegelijk. Het zal een ontzettend leerzame ervaring worden, dat weet ik zeker.

Eleonora stelt zich voor

Mijn naam is Eleonora en ik ben een 17-jarig meisje uit noord-Italië. M’n familie bestaat uit mijn moeder Roberta, mijn vader Giorgio en mijn broertje Frederico van 13 jaar. Ik heb een goede band met mijn familie; ze hebben mij respect, tolerantie, eerlijkheid, onafhankelijkheid en vrijgevigheid geleerd en dat zijn dan ook dingen die ik erg belangrijk vind. Door m’n ouders heb ik al veel kunnen reizen, wel met de auto, want m’n vader heeft vliegangst. Reizen vind ik het leukste dat er is en ik neem altijd mijn camera en GoPro mee om de herinneringen vast te leggen. Ook ben ik dol op kunst en het bezoeken van exposities samen met vrienden.

’s Ochtends sta ik vroeg op voor school en ik ontbijt samen met mijn broertje. Ontbijt is m’n favoriete maaltijd van de dag want ik kan kiezen of ik dat zoet of zout wil. Meestal kies ik voor yoghurt of gezonde pannenkoeken, want ik houd erg van gezond eten! Ik ga naar een middelbare school speciaal voor talen en ik volg dan ook vooral Engels, Duits en Frans. Ik ga van maandag tot zaterdag naar school, voor 5 uur per dag en heb daar een aantal hechte vrienden. Na school ga ik vaak met ze studeren in de bibliotheek en anders ga ik naar huis om te lunchen met mijn vader en mijn broertje. Mijn ouders kunnen erg goed koken en ik kook graag samen met ze. Voor lunch maken mijn vader en ik vaak pasta of rijst met veel groente, want ik ben dol op groente! ‘s Avonds ga ik naar de sportschool of ik ga buitensporten doen, zoals fietsen, rennen, snorkelen, wandelen of schaatsen. Vroeger heb ik ook voetval en hiphop dansen gedaan en dat vond ik beide erg leuk. Skiën doe ik ook graag in de winter, maar uiteraard alleen als er sneeuw is. Ik word blij van sporten en alle activiteiten dat mij het gevoel geeft te leven. Ik zoek altijd naar nieuwe ervaringen dat mij laat voelen dat ik avontuurlijk ben. Ik ben daarom ook altijd actief bezig en wil daarom ook niet de hele middag op m’n telefoon zitten, want het geeft mij geen voldaan gevoel. Als ik erg moe ben vind ik tv kijken overigens wel fijn.

Ik heb erg veel zin in deze ervaring en kijk er naar uit jullie te ontmoeten en de 6 maanden in Nederland met jullie door te brengen.

Bent u geschikt als gastgezin?

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio Coördinator van Travel Active. . De studenten die in augustus naar Nederland komen, komen o.a. uit België, Brazilië, Thailand, Australië en nog veel meer landen en blijven tot de kerstvakantie, of het gehele schooljaar in Nederland.

Meer informatie?

Wilt u Ashlynn of Eleonora een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org

Op de website:  www.travelactive.nl/high-school-holland  vindt u meer informatie over het worden van gastgezin en stellen onze internationale studenten zich voor!