Home > Limburgers kiezen vaakst voor een bruine vloer

Limburgers kiezen vaakst voor een bruine vloer

dec 29, 2018 | Maregio

Bruin is de favoriete kleur van Limburgers als het gaat om vloeren. Dit blijkt uit onderzoek van vloerenspecialist Uipkes Houten Vloeren.


Bruin is de favoriete kleur van Limburgers als het gaat om vloeren. Dit blijkt uit onderzoek van vloerenspecialist Uipkes Houten Vloeren.

Zij analyseerden onder andere ruim 1300 opleveringen, offerteaanvragen, klantgesprekken en online bezoekersdata.

Bruine vloeren hebben de voorkeur boven een witte vloer

Met 36,8% zijn bruin gekleurde vloeren het meest gewild in Limburg. Witte vloeren zijn bijna even populair (33,4%). Op afstand volgen de grijze (16,2%) en zwarte vloeren (13,7%). Binnen het onderzoek is tevens gekeken naar de meest gewilde houtsoorten van Limburgers. Eikenhout blijkt het meest de voorkeur te hebben (41,2%).  Dit percentage is aanzienlijk hoger dan het percentage Robijnhout (13,6%). 6,2% van de Limburgers is op zoek naar een vloer van dennenhout.

Legpatronen

De vloeren in Limburg worden voornamelijk gelegd in twee legpatronen. De meeste nieuwe vloeren worden gelegd als plankenvloer (62,5%). Dat is het meest bekende en meest gangbare legpatroon in Nederland. Ook wordt in Limburg regelmatig het visgraatpatroon gebruikt bij het leggen van de vloer.

Meer weten over de vloervoorkeuren van Limburgers en de rest van Nederland? Bekijk alle onderzoeksresultaten.