Home > Hans Dulfer & Planet-T, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis zetten Mosae Forum in vuur en vlam met spetterende optredens

Hans Dulfer & Planet-T, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis zetten Mosae Forum in vuur en vlam met spetterende optredens

dec 31, 2018 | Maregio

Met een top programma sloot Cultura Mosae op zondag 30 december het jaar 2018 op muzikale wijze af. Optredens van Planet-T & Hans Dulfer, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis zorgden voor een bomvol Mosae Forum waar jong en oud genoten van het muzikaal cadeautje.


Met een top programma sloot Cultura Mosae op zondag 30 december het jaar 2018 op muzikale wijze af. Optredens van Planet-T & Hans Dulfer, Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis zorgden voor een bomvol Mosae Forum waar jong en oud genoten van het muzikaal cadeautje.

Vanaf 15 december vond er tijdens Magisch Maastricht weer een spetterend cultureel programma plaats. Naast een groot aanbod van verschillende (Eu)regionale verrassingsconcerten in het centrum van Maastricht, waren er ook een aantal grote namen in Mosae Forum te bewonderen.

Dat de toegangswegen richting Maastricht regelmatig vol staan bleek ook zondagmiddag maar weer eens toen Hans Dulfer in de file stond en niet op tijd voor zijn optreden in Maastricht kon geraken. Eenmaal Maastricht bereikt was het tweede probleem het vinden van een parkeerplek. Iemand van de organisatie nam deze taak op zich zodat Hans Dulfer zo snel als hij kon zich richting  Mosae Forum liep waar hij op zijn Amsterdams even aangaf wat er gebeurt was. Echter dat bleek niet het enige probleem want ook de in Maastricht wonende Coen van Dam ( toetsenist van Planet-T) had moeite om in het centrum te geraken. Al met al kon het programma dan uiteindelijk, zijnde met een vertraging van zo’n 45 minuten, van start gaan. Wel viel op dat het toen al ruim aanwezige publiek al die tijd zonder morren had staan blijven wachten op de aanvang van een muzikale top middag.

Na een swingend optreden van ‘Mister Saxophone’ Hans Dulfer en Planet-T was het tijd voor de revelatie op muziekgebied van het afgelopen jaar Davina Michelle, die afgelopen week nog de allereerste NPO Radio 2 Top 2000 Award mocht ontvangen voor haar vertolking van ‘Duurt Te Lang’ een nummer dat dit jaar de hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer is in de Top 2000 op positie 477. Voor Davina kon na haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers het jaar 20018 al niet meer stuk, maar het hoogtepunt voor haar was toen ze het bericht kreeg dat ze op 11 Augustus 2019 op het Malieveld te Den Haag in het voorprogramma van Pink mag staan, wetende dat Pink degene was die ervoor heeft gezorgd dat Davina bekendheid kreeg vanwege haar cover van Pínk’s ‘What about us’ op YouTube. Niet allen veel jeugd stond te genieten van een geweldig optreden van de Rotterdamse zangeres, maar ook de minder jeugdigen omarmden Davina met een Maastrichtse hartelijkheid.

Na dit spektakel was het tijd voor nog meer vuurwerk en een muzikale trip door ‘memory lane’ want niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, al jarenlang een van de top zangeressen van Nederland, was de hoofd-act van dit spetterend muzikaal programma, welk vakkundig gepresenteerd werd door Dyanne Sleijpen. Het publiek genoot van Trijntje’s grootste hits en soulclassics en zong naar hartenlust mee.

Voor Trijntje begon allemaal toen zij samen met haar broer Tjeerd Oosterhuis op jonge leeftijd de popgroep Total Touch oprichtte. Later werd Trijntje succesvol als solozangeres. Als een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land varieert Trijntje Oosterhuis met gemak tussen verschillende genres. Ze kwam vanuit de pop/soul, maakte verschillende albums en zong met grote namen als Queen, Andrea Bocelli, Burt Bacharach, Lionel Richie, etc.

In het jaar 2019 viert Trijntje haar 25-jarig artiestenjubileum en gaat dit vieren met een concert op 30 maart in de Ziggo Dome Amsterdam. In extra grote bezetting van 70 musici, zal het met Grammys bekroonde Metropole Orkest Trijntje begeleiden bij haar jubileumconcert: ‘Het Beste Van Trijntje Oosterhuis Live Met Het Metropole Orkest’. Trijntje zal, soms samen met bijzondere en muzikale vrienden en collega’s, al haar hits en de mooiste songs van de afgelopen 25 jaar spelen.

Maastricht kreeg afgelopen zondag al een voorproefje van dit programma en maakte er samen met Trijntje en ondanks de regen een onvergetelijk feestje van.