Home > Rijdende kunst verwelkomt Tefaf in Maastricht

Rijdende kunst verwelkomt Tefaf in Maastricht

mrt 12, 2019 | Maregio

Solo Italiano lanceerde, in samenwerking met Schoonbrood Art, op maandag 11 maart, in aanloop naar de Tefaf, de eerste Art Vespa by Van Melle in Maastricht.


Solo Italiano lanceerde, in samenwerking met Schoonbrood Art, op maandag 11 maart, in aanloop naar de Tefaf, de eerste Art Vespa by Van Melle in Maastricht.  

Sinds jaar en dag zijn kunst en de stad Maastricht nauw met elkaar verbonden in de vorm van de Tefaf, een van de grootste kunstbeurzen ter wereld, waar gerenommeerde internationale galeries meesterwerken tentoonstellen. Echter, ook op lokaal niveau, wordt er kunst van wereldklasse gecreëerd en bovendien niet in alledaagse vorm. Een samensmelting van toegepaste kunst met het Italiaans icoon Vespa resulteert namelijk in de eerste Art Vespa door Maastrichts kunstenaar Robert Jan van Melle. 

Creatief samenwerkingsproject als lokale waardering voor Tefaf

Victor Scheren van Solo Italiano, de Vespa Shop in Maastricht, en buurman en tevens lokaal ondernemer Ward Schoonbrood van kunstagentschap Schoonbrood Art vonden elkaar in een creatief samenwerkingsproject. “Bij Schoonbrood Art werken we naast kunst in opdracht ook regelmatig met toegepaste kunst, waardoor we kunst op verschillende (toegankelijke) manieren bij het publiek onder de aandacht kunnen brengen. In Solo Italiano hebben we daarvoor een ideale partner gevonden. Daarnaast is Tefaf van enorm belang voor onze stad. Op onze eigen manier willen we met dergelijke projecten onze waardering voor de Tefaf laten blijken,” aldus Schoonbrood.  

Scheren vult aan “Bij Solo Italiano draait het om meer dan Vespa als Italiaans designicoon, het is een lifestyle. Denk aan la Dolce Vita, in al haar facetten, de zuiderse warmte, Italiaanse gastvrijheid en dito koffie. Liefhebbers hiervan weten onze winkel aan de Kleine Gracht te vinden.” Samen met partner Schoonbrood Art is een artistieke invulling aan die sfeer gegeven door een Vespa volledig te laten beschilderen door Van Melle. Een niet-alledaags project waarin de mooie dingen uit het leven samenkomen, net zoals dat gebeurt op de Tefaf. 

Het proces 

Na gezamenlijk creatief overleg is de kunstenaar aan de slag gegaan met de Italiaanse sfeer die onlosmakelijk verbonden is met Vespa. En dat uiteraard in zijn eigen onmiskenbaar kleurrijke en positieve stijl. Op een achtergrond van warme rode en gele luchten is Van Melle begonnen met de artistieke invulling van Toscaanse landschappen, Italiaanse huisjes én toepasselijke handgeschreven teksten die ook van de Vespa een echte Van Melle maken.  

Een nieuwe transparante autolak geeft het onderliggende, unieke ontwerp een extra diepe glans en een ongeëvenaarde uitstraling. En die lak zorgt er ook voor dat de uiteindelijke eigenaar zich binnenkort stijlvol met deze Art Vespa kan verplaatsen. Want het blijft een Vespa waarvan je dubbel kunt genieten: door ernaar te kijken en door ermee te rijden! 

Over de kunstenaar 

Van Melle, die reeds jaren door Schoonbrood Art vertegenwoordigd wordt, staat bekend om zijn positief-naïeve stijl en zijn kleurrijke stadsgezichten van onder meer Maastricht, St. Tropez en Ibiza. Ook heeft hij voor het Maastrichtse schoenenmerk Art Shoe Mafia inmiddels een reeks artistieke schoenen voor serieproductie ontworpen. De Art Vespa wordt vanaf nu te koop aangeboden bij Solo Italiano, Kleine Gracht 36 in Maastricht.