Home > 20% minder auto-inbraken in Maastricht in 2018

20% minder auto-inbraken in Maastricht in 2018

mrt 15, 2019 | Maregio

In vergelijking met 2017 is het aantal auto-inbraken in Maastricht in 2018 met 20% gedaald.


In vergelijking met 2017 is het aantal auto-inbraken in Maastricht in 2018 met 20% gedaald.

Gemeente, politie en Q-Park werken integraal samen om het aantal auto-inbraken in de stad terug te dringen. In het najaar van 2018 hebben acht aanhoudingen voor auto-inbraken op heterdaad plaatsgevonden. Naast het opsporen van verdachten hebben de partners preventieve maatregelen genomen.

Integrale samenwerking

In 2017 werd geconstateerd dat er een stijging was van het aantal auto-inbraken in de gemeente Maastricht. Dit signaal is opgepakt door politie, gemeente en Q-Park en betekende de start van een nauwe samenwerking tussen deze drie partijen, die heeft geresulteerd in preventieve maatregelen. Zo heeft Q-Park de landelijke campagne ‘voorkom autokraak’ in Maastricht gelanceerd. Deze campagne was al in verschillende steden ingezet en met succes. In de campagne maakt Q-Park, met diverse communicatiemiddelen, bezoekers van de garages bewust van het belang om waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen. De gemeente heeft hoteliers en bezoekers tips gegeven hoe auto-inbraken kunnen worden voorkomen. De politie heeft extra ingezet op het opsporen van verdachten wat heeft geresulteerd in acht aanhoudingen. Nu het aantal inbraken is gedaald, wordt deze samenwerking in 2019 voortgezet. 

Rol inwoners en bezoekers van Maastricht

Naast de samenwerking tussen gemeente, politie en Q-Park zijn de inwoners en bezoekers van Maastricht een belangrijke partner in het veilig houden van de stad. Door waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen en opvallende zaken te melden bij de politie kunnen auto-inbraken worden voorkomen. Deze meldingen zijn van belang geweest bij het betrappen van de inbrekers op heterdaad. Zo houden we Maastricht samen veilig.