Home > Maastricht vraagt mening ondernemers voor optimalisatie ondernemersklimaat

Maastricht vraagt mening ondernemers voor optimalisatie ondernemersklimaat

mrt 18, 2019 | Maregio

Maastricht benadert deze week alle ondernemers in de gemeente met het verzoek een vragenlijst in te vullen over het ondernemersklimaat.


Maastricht benadert deze week alle ondernemers in de gemeente met het verzoek een vragenlijst in te vullen over het ondernemersklimaat.

Aan de hand van de antwoorden wordt bekeken hoe het ondernemersklimaat kan worden geoptimaliseerd.

Alle ondernemers, circa 10.000, ontvangen een brief met een inlogcode voor de digitale vragenlijst. De vragen gaan onder meer over de gemeentelijke dienstverlening, de bedrijfsomgeving, de relatie tussen ondernemer en omgeving en lokale heffingen en regeldruk.

In 2015 heeft de gemeente ook een ondernemerspeiling uitgevoerd. De ondernemers waren met name te spreken over de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. Voor verbetering vatbaar waren de regelgeving, de communicatie en het Bedrijfscontactpunt. De gemeente heeft de afgelopen jaren getracht de regelgeving te vereenvoudigen en versoepelen, de vindbaarheid op de website te verbeteren en te werken aan de bekendheid en dienstverlening van het Bedrijfscontactpunt.

De gemeente heeft regelmatig contact met individuele bedrijven en met verenigingen op bedrijfsterreinen. Ook bedrijfsbezoeken leveren informatie op over de gemeentelijke dienstverlening. Met de enquête wil de gemeente een nog completer beeld te krijgen van het ondernemersklimaat in de stad.

De enquête kan tot 15 april 2019 digitaal worden ingevuld. De eerste resultaten van het onderzoek zullen in juni bekend zijn.

Ook de gemeenten Sittard-Geleen en Heerlen doen in deze periode via dezelfde vragenlijst onderzoek naar het ondernemersklimaat