Home > Wethouder Gert-Jan Krabbendam geeft startschot voor verbouwing Brusselse Poort

Wethouder Gert-Jan Krabbendam geeft startschot voor verbouwing Brusselse Poort

apr 3, 2019 | Maregio

Met het in beweging zetten van een sloopkogel gaf wethouder Gert-Jan Krabbendam dinsdagmiddag het startschot voor de verbouwing van winkelcentrum Brusselse Poort.


Met het in beweging zetten van een sloopkogel gaf wethouder Gert-Jan Krabbendam dinsdagmiddag het startschot voor de verbouwing van winkelcentrum Brusselse Poort.

Een omvangrijke vernieuwing van alle winkels en parkeerterreinen, plus een uitbreiding met circa twintig nieuwe winkelunits: voor winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht gaat het nu écht beginnen. De slogan die gebruikt wordt voor deze verbouwing luidt ‘Brusselse Poort bouwt aan nieuwe herinneringen’.

Er zal worden gestart met de eerste fasen van het plan om winkelcentrum Brusselse Poort te vernieuwen en uit te breiden. Dat betekent een definitieve stap op weg naar een zonnige toekomst voor dit centrum. Met een aantrekkelijke, eigentijdse uitstraling, meer gemak voor bezoekers en een mooie uitbreiding van het winkelaanbod. Kortom, dé plek in de buurt waar je met plezier naartoe komt om te winkelen of elkaar te ontmoeten. Want het winkelcentrum Brusselse Poort moet buiten het  divers winkelaanbod nadrukkelijk ook een ontmoetingsplek gaan worden.

De eerste fase betreft de verbouwing aan de Artsenijstraat van de leegstaande winkels vanaf de entree van het centrum tot en met het voormalige Chinees Restaurant. Deze werkzaamheden zullen tot de zomervakantie duren.

Slopen glaskap

Onderdeel van de bouwwerkzaamheden is het slopen van de glaskap, die vanaf de entree aan de Artsenijstraat richting de straat loopt. Deze glaskap zal in de week van 8 t/m12 april worden verwijderd. Hiervoor moet een deel van de Artsenijstraat, ter hoogte van de kap, in deze week worden afgesloten. Om onveilige situaties te voorkomen, is deze afsluiting zowel overdag als ’s nachts. De in- en uitrit van het parkeerterrein P1 blijven bereikbaar tot aan de Dr. Bakstraat. Ook de tegenoverliggende winkels zijn gewoon bereikbaar. Het milieuperron aan de Artsenijstraat is vanaf 8 april gedurende meerdere dagen niet bereikbaar, u kunt als alternatief terecht op het milieuperron aan de Eenhoornsingel. De gewijzigde situatie zal op de bouwhekken en -schotten duidelijk worden aangegeven.

Aanpassing parkeren op straat

De parkeervakken op de Artsenijstraat, tussen de Dr. Bakstraat en het milieuperron, worden door de gemeente Maastricht permanent verwijderd. De parkeerplaatsen op de ventweg bij de winkels blijven gehandhaafd. De gehandicaptenparkeerplaats naast het milieuperron wordt verplaatst naar de parkeerplaatsen op de ventweg. De overige parkeervakken op de Artsenijstraat (tot aan de Eenhoornsingel) vervallen tijdelijk van 8 t/m 12 april in verband met de bereikbaarheid voor laden en lossen, gelieve uw auto in deze week niet hier te parkeren.

Andere zijde

Na de zomervakantie is de andere zijde aan de beurt: de winkels tussen de entree en het kantoorgebouw waar Mosae Zorggroep is gevestigd. Ook zal dan het parkeerterrein (P1) op de schop gaan en geheel nieuw worden ingericht.

Investeringsmaatschappij HB Capital

Investeringsmaatschappij HB Capital, eigenaar van het winkelcentrum, wil met de renovatie en uitbreiding weer een modern en aantrekkelijk centrum maken, waar je met plezier naartoe gaat om te winkelen en te verblijven. “Brusselse Poort is het belangrijkste winkelcentrum van Maastricht-West en het Belgische grensgebied. Het centrum heeft een prachtige historie, wordt enorm gewaardeerd door de doelgroep en functioneert al jarenlang goed,” zegt Richard Dallinga, managing director van HB Capital. “De huidige ondernemers hebben aangegeven behoefte te hebben aan vernieuwing en uitbreiding van het centrum. Met deze grootschalige renovatie spelen wij in op deze behoefte en maken wij van deze plek een eigentijdse en levendige ontmoetingsplek waar mensen graag komen.”

“Het in 1968 gebouwde winkelcentrum ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose, de bestaande winkels, winkelpassages en entrees worden gemoderniseerd, er komen circa 20 winkelunits en voorzieningen bij, met horeca en sfeervolle terrassen en de parkeerterreinen worden heringericht en er komt een nieuwe parkeergarage.” aldus Dallinga

Naar verwachting wordt het volledig vernieuwde centrum in 2021 opgeleverd.