Home > De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs – Editie Maastricht 2019

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs – Editie Maastricht 2019

apr 5, 2019 | Maregio

Al weer voor de twaalfde maal wordt in 2019 de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt.


Al weer voor de twaalfde maal wordt in 2019 de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt.

De bekendmaking van de zesde winnaar van de editie Maastricht vindt plaats in het eerste weekend van oktober. Tevens zal in de tentoonstellingsruimte van B32 Artspace van 5 tot en met 20 oktober a.s. een presentatie met werk van de drie genomineerden te zien zijn.

Hermine van Bers Stichting

In juli 2006 is de Hermine van Bers Stichting opgericht met als doel ondersteuning van jonge beeldend kunstenaars. De stichting wil door middel van de jaarlijks uit te reiken Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs de ontwikkeling van talent stimuleren. Hermine van Bers (1927 – 2006) is in Maastricht geboren en woonde en werkte in Leiden.

Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs

De Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs is een jaarlijks uit te reiken prijs. Deze wordt beurtelings uitgereikt in Maastricht en Leiden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2500 en een penning, ontworpen door Lucie Leene. Het etui voor de penning is een ontwerp van Floor Spigt.

Selectie

De toekenning van de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs gebeurt op voordracht van een vakjury. Op basis van ingezonden documentatie komt de jury tot een oordeel. De voordracht bestrijkt het hele gebied van de actuele beeldende kunst. 

De jury bestaat uit Paula van den Bosch, conservator hedendaagse kunst Bonnefantenmuseum, Maastricht), Peter Fransman (senior beleidsadviseur, Sittard/Geleen), Ad Himmelreich  (conservator Gouvernement aan de Maas/Provincie Limburg), Mike Moonen (prijswinnaar in 2017), en Catharien Romijn (curator DSM Collectie).

De jury selecteert drie genomineerden en draagt de winnaar voor. De namen van de drie genomineerden zijn begin juli 2019 bekend. De winnaar zal bij de prijsuitreiking bekendgemaakt worden.

Deelname

Deelname staat open voor kunstenaars onder de 36 jaar, met een directe relatie met Maastricht. Inzendingen voor de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs dienen vóór 15 juni  a.s. ontvangen te zijn. Voor informatie kunt u contact opnemen via: info@herminevanbersstichting.nl .

De inzending dient te bestaan uit :

–  beeldmateriaal in de vorm van een portfolio (in PDF) van maximaal 10 afbeeldingen.   

   Film/video materiaal in .MPEG of .MOV (maximaal 5 minuten per fragment).

–  contactgegevens

–  curriculum vitae (max. 2  A4)

–  tekstdocument (max. 1  A4) bevattend:

* korte toelichting op het werk

* bij voorkeur een toelichting op relatie met Maastricht

 

Graag ontvangen wij na aanmelding via de website de hierboven omschreven inzending  via WeTransfer info@herminevanbersstichting.nl  of op een USB stick. Voor het postadres kunt u contact opnemen via het e-mailadres van de stichting.

www.herminevanbersstichting.nl

www.b32.org

Op de foto een van de eerdere winnaars van de Kunstprijs Maastricht editie uit 2013 Tanja Ritterbex