Home > Ontdek de Groene Loper tijdens georganiseerde rondleidingen op zondag 19 mei

Ontdek de Groene Loper tijdens georganiseerde rondleidingen op zondag 19 mei

apr 11, 2019 | Maregio

Tijdens de bouw van de tunnel organiseerde A2 Maastricht jarenlang rondleidingen. Regelmatig kreeg men de vraag of en zo ja wanneer men daar weer mee zou starten, nu door het nieuwe stuk stad dat bovengronds ontstaan is.


Tijdens de bouw van de tunnel organiseerde A2 Maastricht jarenlang rondleidingen. Regelmatig kreeg men de vraag of en zo ja wanneer men daar weer mee zou starten, nu door het nieuwe stuk stad dat bovengronds ontstaan is.

Op zondag 19 mei wordt in samenwerking met Visit Maastricht een try-out van wandel- en fietstochten over de Groene Loper georganiseerd. Gaat u mee op ontdekkingstocht? Deelname is op 19 mei gratis!

Waar ooit het verkeer door de stad raasde, is nu een gezond verblijfsgebied om te wonen, werken, leren en recreëren. De bovengrondse ontwikkelingen gaan ook de komende jaren door. Niet meer zo massaal als in de jaren van de grote infrastructurele werkzaamheden, maar wel belangrijk voor de leefomgeving op en langs de Groene Loper. Er zijn heel wat plekken om de lijnen van toen, nu en straks te ontdekken.

Van gebouwen en monumenten tot bomen en bijen

Van dienstengebouw voor de tunnel tot de gerestaureerde Gemeenteflat. Welke bijzondere gebouwen liggen langs de Groene Loper? Van de nieuwe Engel tot het Bevrijdingsmonument. Wat is het verhaal achter de monumenten? Van tulpenbomen tot reuzenpilaren. Welke bomen zijn waarom gekozen? Van stadswoning tot appartement. Waar komen de nieuwe huizen? En ook: hoe kan ik bovengronds zien waar de tunnel loopt? Waar komt straks het bijenlint? Waar is de plas-draszone? En nog veel meer…

Praktische informatie

We organiseren op 19 mei twee wandelingen en twee fietstochten. De wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en de fietstochten 2 uur.

•10.30 – 12.00 uur: wandeling

•10.30 – 12.30 uur: fietstocht

•13.30 – 15.00 uur: wandeling

•13.30 – 15.30 uur: fietstocht

Aan de wandelingen kunnen maximaal 20 personen deelnemen en aan de fietstochten maximaal 10 personen. Voor de fietstochten moet u uw eigen fiets meenemen. Het start- en eindpunt van zowel de wandel- als de fietstochten is bij de voormalige St. Theresiaschool aan de Groene Loper (President Rooseveltlaan 213).

Uw gidsen zijn Roger Theunissen en Paul Houx, die ook tijdens de bouw van de tunnel rondleidingen hebben gegeven.

Deelname aan de eerste wandel- en fietstochten op 19 mei is gratis. Al naar gelang de belangstelling, zullen we in de toekomst weer regelmatig rondleidingen (tegen betaling) gaan aanbieden.

Meld u aan!