Home > Limburg Leads biedt uniek platform ondernemers, overheid en kennisinstellingen

Limburg Leads biedt uniek platform ondernemers, overheid en kennisinstellingen

apr 29, 2019 | Maregio

Tijdens Limburg Leads op 15 en 16 mei 2019 is MECC Maastricht het epicentrum van de Nederlandse en Belgische economie.


Tijdens Limburg Leads op 15 en 16 mei 2019 is MECC Maastricht het epicentrum van de Nederlandse en Belgische economie.

Het is voor het eerst dat er vanuit de vraag en behoefte van het bedrijfsleven een platform wordt gecreëerd waarbij de triple helix uit Nederlands- en Belgisch Limburg is vertegenwoordigd. Overheid, kennisinstellingen en ondernemers komen op beslissingsniveau bij elkaar om kennis te vergaren en nieuwe verbindingen te creëren. Met een boordevol programma bestaande uit onder andere masterclasses, paneldiscussies en lezingen van topsprekers wordt er dieper ingegaan op vier actuele thematieken: circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en talent. 

Voor en door het bedrijfsleven

Voor de organisatie van Limburg Leads wordt nauw samengewerkt met partners Brightlands, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL), LIOF, LWV, MKB Limburg, Provincie Limburg, WijLimburg en Rabobank. Georganiseerd vanuit de vraag en behoefte van stakeholders heeft het zakelijk event een probleemoplossend karakter waar vraag en aanbod worden samengebracht. ESZL-bestuurslid Karin van der Ven: “Limburg Leads is geen traditionele ‘beurs’. Het is een kwaliteitsevent waar bedrijven zich kunnen presenteren met hun stand, waar toonaangevende sprekers zorgen voor kennisverrijking en dat bezoekers de gelegenheid biedt om te netwerken. Tys van Elk, directeur van LIOF geeft aan “Juist in goede tijden is het verstandig te investeren in duurzame groei, in innovaties die beklijven. Daarom doen wij net als de andere partners mee aan Limburg Leads. De concentratie van kennisinstituten in een cirkel van 100 km is indrukwekkend. Daar moet voor iedereen meer uit te halen zijn. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om zo veel mogelijk partijen in deze Euregio België-Noordrijn-Westfalen-Limburg met elkaar te verbinden.”

MECCConnect

Om ontmoetingen en het creëren van nieuwe verbindingen nog beter te faciliteren kunnen bezoekers en deelnemers gebruikmaken van MECCConnect. Deze gratis app voor IPhone en Android bevat informatie over bezoekers, sprekers en partners en biedt de mogelijkheid een connectie te maken waarbij een meeting kan worden ingepland tijdens Limburg Leads. Daarnaast vindt aansluitend aan de eerste dag van het event een omvangrijke netwerkavond plaats; de Limburg Leads Booster. In een informele setting komen bezoekers en topondernemers in gesprek met mensen van kennisinstellingen en de overheid die ertoe doen.

Limburg Leads

De eerste editie van Limburg Leads vindt plaats in MECC Maastricht op 15 en 16 mei 2019. Het belooft nu al een spraakmakend event te worden met sprekers zoals o.a. Roger Cox van Paulussen Advocaten, prof. dr. Rianne Letschert van Maastricht University, Roland Duchâtelet van Melexis, Bert Kip van Brightlands Chemelot Campus, Joost van den Akker, gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Provincie Limburg (NL), Tom van de Put, gedeputeerde Economie Provincie Limburg (BE) en Steven van Belleghem expert customer focus in de digitale wereld. Meer informatie en inschrijven voor Limburg Leads is mogelijk via de website www.limburgleads.com.