Home > De wereld in een stad: (Hoe) moet dat?

De wereld in een stad: (Hoe) moet dat?

mei 13, 2019 | Maregio

Debatcentrum Sphinx en Centre Céramique organiseren samen een debat over Maastricht als multiculturele samenleving.


Debatcentrum Sphinx en Centre Céramique organiseren samen een debat over Maastricht als multiculturele samenleving.

In Centre Céramique is de tentoonstelling ‘I Believe | De wereld in een wijk’  te zien, een portret van Bressoux – een wijk van Luik waarin meer dan 60 nationaliteiten samenleven.

Ook  Maastricht wordt steeds diverser. Of je nu migrant bent of geboren in Maastricht, je wilt je thuis voelen op de plek waar je woont.

Maar verschillende werelden maken nog geen stad. Samenleven met verschillende mensen betekent dat de stad zichtbaar en hoorbaar verandert.

Betekent een diverse stad ook dat al die oude en nieuwe Maastrichtenaren samen leven? Of verschanst iedereen zich vooral in zijn ‘eigen’ cultuur? Vinden we diversiteit prima zolang het ons niet raakt? Aan de hand van een aantal stellingen gaan we deze avond met elkaar in debat.

De avond wordt geleid door Bahram Sadeghi en Svenja van Vondelen.

Datum: 21 mei 2019

Tijd: 20:00 – 22:00 uur

Locatie: Centre Céramique

Toegang: gratis

Reserveren niet nodig

 

Tentoonstelling I Believe | De wereld in een wijk ( Nog te zien t/m 9 juni )

De tentoonstelling ‘I Believe | De wereld in een wijk’ is een portret van Bressoux – een wijk van Luik waarin meer dan 60 nationaliteiten samenleven. Bezoekers maken via diverse fotoseries, verhalen en 12 korte films kennis met de bewoners. De Maastrichtse documentair fotograaf HJ Hunter begon in 2016 te werken in Bressoux. Hij sprak met de bewoners van verschillende culturen en geloofsrichtingen en vroeg naar hun meningen over vraagstukken als migratie, racisme, nationalisme, integratie, radicalisme, geloof en samenleven met andere culturen.

De tentoonstelling is nog tot 9 juni te zien in Centre Céramique. Het project mondt uit in een multimediale documentaire, eind 2019 te zien op de project website Ibelieve-project.com.