Home > Vlaamse minister van Financiën benadrukt belang Euregionaal ondernemen tijdens Limburg Leads

Vlaamse minister van Financiën benadrukt belang Euregionaal ondernemen tijdens Limburg Leads

mei 16, 2019 | Maregio

Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Financiën, benadrukt het belang van Euregionaal ondernemen met haar aanwezigheid tijdens de eerste editie van Limburg Leads.


Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Financiën, benadrukt het belang van Euregionaal ondernemen met haar aanwezigheid tijdens de eerste editie van Limburg Leads.

Dit zakelijke netwerkevent biedt een gedegen platform om grenzeloos zaken te doen. Een belangrijke reden voor de aanwezigheid van de minister is de enorme impact van de economie op het klimaatvraagstuk. Anderzijds moedigt de Vlaamse overheid de internationale handel en export sterk aan om te kijken naar de prestaties van Vlaamse ondernemers in Nederlands Limburg. De eerste editie van Limburg Leads, het zakelijke netwerkevent van de Euregio, heeft een succesvolle openingsdag achter de rug. Het tweedaagse evenement dat plaatsvindt in MECC Maastricht voorziet met 170 deelnemers in de behoefte aan een fysieke plek waar ondernemers, kennisinstellingen en de overheid uit de Euregio bij elkaar komen. Niet alleen netwerken, maar ook het delen van kennis speelt een belangrijke rol. Ruim honderd topsprekers delen, door middel van masterclasses, workshops, paneldiscussies en lezingen, kennis op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en talent. Onderwerpen die iedere ondernemer aangaan en die bepalend zijn voor de ontwikkeling in en van de Euregio.

Veelbelovende Limburgse entrepreneurs, startups, investeerders, het MKB, de evenementenbranche, de bouwsector en onderwijsinstellingen uit beide Limburgen zijn vertegenwoordigd op Limburg Leads. “Grenzen verleggen is niet moeilijk. Mooi om te zien dat wij vandaag met Limburg Leads een belangrijke stap hebben gezet in het verbinden van toonaangevende ondernemers, beleidsmakers en experts in onze groeiende en krachtige regio, over de grenzen heen. Ons platform zorgt ervoor dat verbindingen en waardevolle ontmoetingen voor elke ondernemer makkelijk te realiseren zijn. In digitale tijden draait het nog altijd om face–to–face ontmoetingen tussen de juiste mensen”, aldus Jop Thissen, beursmanager Limburg Leads. Met de gratis online matchmaking service MECCConnect, diverse ontmoetingsplekken op de beursvloer, de grootste netwerkavond van de Euregio en tal van andere mogelijkheden wordt zaken doen wel heel makkelijk.

Limburg Leads is morgen, 16 mei 2019, te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Ook dan presenteert Limburg Leads weer een boordevol programma met masterclasses, paneldiscussies en lezingen van topsprekers en wordt er dieper ingegaan op vier actuele thematieken: circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, gezondheid en talent. Voor meer informatie en gratis registratie ga naar www.limburgleads.nl

Foto: Minister Lydia Peeters op Limburg Leads, Bart Willemsen Fotografie