Home > Voltreffer voor eerste editie Euregionaal business platform Limburg Leads

Voltreffer voor eerste editie Euregionaal business platform Limburg Leads

mei 17, 2019 | Maregio

Limburg Leads, het zakelijke evenement dat afgelopen woensdag en donderdag plaatsvond in MECC Maastricht, was tijdens de eerste editie zeer succesvol.


Limburg Leads, het zakelijke evenement dat afgelopen woensdag en donderdag plaatsvond in MECC Maastricht, was tijdens de eerste editie zeer succesvol.

Ruim 85 procent van de bezoekers was beslissingsbevoegd en acteerde op management- en directieniveau of was eigenaar van een bedrijf. Het niveau van bezoekers in combinatie met een gedegen concept, een sterk grensoverschrijdend deelnemersveld en de overdracht van belangrijke kennis geeft het evenement de basis om de komende jaren uit te groeien tot een begrip in de Euregio.

Ook partners Brightlands, Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL), LIOF, LWV, MKB Limburg, Provincie Limburg, WijLimburg en Rabobank zijn te spreken over de eerste editie van Limburg Leads. “Prima opzet van deze nieuwe beurs. Nog meer op inhoud gericht. Beurs oude stijl, het kraampjes kijken dag is niet meer van deze tijd” aldus Huub Narinx algemeen directeur LWV.

Het evenement is gebaseerd op een duidelijk concept bestaande uit de vier thema’s circulariteit & duurzaamheid, digitalisering, gezondheid. Dat het een geslaagde eerste editie is beaamt ook Maurice Olivers van Brightlands: “Er is een goede basis gelegd voor de verdere uitbouw van een groots Euregionaal evenement samen met alle betrokken partners.” Werner Couck, directeur Belgian International Service Corporation (BISC) is initiatiefnemer van de BouwArena pop-up. Hij bevestigt met een deelname van dertig Belgische bouwbedrijven dat er veel potentieel ligt voor Belgische bedrijven die de grens willen overschrijden. “Limburg Leads is daar de ideale opstap voor.”

Het sprekersprogramma met ruim 100 sprekers waaronder Steven van Belleghem, Belgisch expert op het gebied van digitale klantenmarketing, Joost van den Akker gedeputeerde Economie van Provincie Limburg en zijn Belgische tegenhanger Tom VandePut. Deze benadrukt dat het een goede zet is om letterlijk bij elkaar over de grens te komen en dat er in beide richtingen heel veel economische markt ligt.

“Wij zijn zeer tevreden met de publieke belangstelling voor het evenement en met name de kwaliteit van de bezoekers van wie we veel positieve reacties ontvingen vanwege onze aanpak, de sprekers en met name de diverse mogelijkheden om te netwerken” aldus beursmanager Jop Thissen. “Wij verwelkomen iedereen weer graag op de volgende editie van Limburg Leads die plaatsvindt op 13 en 14 mei 2020.” Meer informatie: www.limburgleads.nl