Home > Maastrichtse componisten herdenken Frans Mulder

Maastrichtse componisten herdenken Frans Mulder

mei 24, 2019 | Maregio

Het laatste concert in de eenjarige reeks ‘Muziek in het Bonnefanten’, een initiatief van Theater aan het Vrijthof en het Bonnefantenmuseum, vindt plaats op zondag 2 juni.

Het laatste concert in de eenjarige reeks ‘Muziek in het Bonnefanten’, een initiatief van Theater aan het Vrijthof en het Bonnefantenmuseum, vindt plaats op zondag 2 juni.

Tijdens dit laatste concert brengen Maastrichtse componisten een eerbetoon aan een van de te vroeg overleden zonen van de stad, Frans Mulder. Ter afsluiting van deze reeks van 6 concerten presenteert Theater aan het Vrijthof samen met het Bonnefantenmuseum dit gratis toegankelijk concert. Het publiek hoeft geen concertticket te kopen, enkel een toegangskaartje voor het Museum aan de kassa van het Bonnefantenmuseum. Het concert vindt plaats in de vorm van een kleine tour door het museum waarbij de musici op verschillende plekken spelen. Steeds is er op de betreffende zaal een korte inleiding op de kunst die daar aanwezig is.

Afsluitend concert in reeks ‘Muziek in het Bonnefanten’

Onder de naam ’Muziek in het Bonnefanten’ presenteerde Theater aan het Vrijthof samen met het Bonnefantenmuseum een eenjarige concertreeks waarin muziek en kunst werden samengebracht. In een unieke setting werden 5 concerten 20e en 21e eeuwse kamermuziek, ten gehore gebracht door topmusici. Zo werden concerten van onder andere Het Calefax Rietkwintet en het New European Ensemble verbonden aan de vaste collectie van het Bonnefantenmuseum en aan tijdelijke tentoonstellingen zoals Someone is in my House van David Lynch. Op vijf  zondagen werden bezoekers al meegenomen op een ontdekkingstocht door muziek en beeldende kunst in de zalen van het Bonnefanten. Voorafgaand aan de concerten gaven experts een toelichting op de kunstwerken in relatie tot de muziek en de ensembles. Op zondag 2 juni vindt het zesde en afsluitende concert binnen de eenjarige reeks plaats. Het Bonnefantenmuseum en Theater aan het Vrijthof kijken met trots terug op de reeks en hebben daarom besloten om de reeks feestelijk af te sluiten door het laatste concert gratis toegankelijk te maken.

Maastrichtse componisten herdenken Frans Mulder

Frans Mulder overleed in 2000 in de bloei van zijn leven op 43-jarige leeftijd. Zijn composities getuigen van een grote gevoeligheid voor klankkleur en vorm. Hij streefde ernaar hedendaagse, toegankelijke muziek te schrijven. “Muziek is pas goed als je van begin tot eind geboeid kunt blijven luisteren”. Kamermuziek in diverse kleine formaties van Mulder komt tot klinken in de context van die van zijn Maastrichtse docenten Henri Delnooz en Robert HP Platz. Ook de onbekende, lichtere songs van Mulder krijgen de aandacht tijdens dit concert.

Algemene informatie

Maastrichtse Componisten herdenken Frans Mulder

Zondag 2 juni – 14.30 uur

Locatie: Bonnefantenmuseum

Let op: U hoeft geen ticket te kopen voor het concert, wel een toegangskaartje voor het Museum aan de kassa van het Bonnefantenmuseum